Εκπρόσωπος: Αναβαθμισμένος ο ρόλος της Κύπρου στη Μεσόγειο

Είναι σημαντικό ότι η βρετανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως παροχέα ασφάλειας στην περιοχή, και αυτός ο ρόλος θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ύστερα από τη συνάντηση του Βρετανού ΥΠΑΜ Μάικλ Φάλον με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς επίσης οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου και οι αναμενόμενες διαπραγματεύσεις της Βρετανίας με την ΕΕ, μέσα στο πλαίσιο της απόφασης για έξοδο της χώρας από την ΕΕ. Παράλληλα σημείωσε το γεγονός ότι αυτή είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Βρετανού Υπουργού `Αμυνας στην Κύπρο.

Ανέφερε πως ο κ. Φάλον γνωρίζει πάρα πολύ καλά το Κυπριακό και πρόσθεσε πως “είναι σημαντικό ότι η βρετανική Κυβέρνηση αναγνωρίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή, και είναι σημαντικό ότι ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή ως παροχέα ασφάλειας θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης λύσης του Κυπριακού”.

Ερωτηθείς τί σημαίνει η αναβάθμιση του ρόλου της Κύπρου στην περιοχή στο πλαίσιο της λύσης του Κυπριακού και εάν σημαίνει ότι θα έχουμε στρατό και το νησί δεν θα είναι αποστρατικοποιημένο, ο Εκπρόσωπος είπε πως σημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να μπορεί να διαδραματίσει το ρόλο της στην περιοχή.

“Και για να μπορεί να τον διαδραματίσει θα πρέπει να είναι ένα απόλυτα κυρίαρχο κράτος, και μέσα σε αυτό πλαίσιο να μπορεί να ενισχύει και να ενδυναμώνει τις σχέσεις της με όλα τα γειτονικά κράτη, κάτι που υπάρχει σήμερα, ως το κράτος που διατηρεί άριστες σχέσεις με τα γειτονικά κράτη, ένα κράτος το οποίο συνεργάζεται με όλα τα γειτονικά κράτη, και αυτός ο ρόλος θα πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο μέσα στο πλαίσιο λύσης του Κυπριακού”, πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως “αυτός ο ρόλος θα μπορεί να διασφαλιστεί, θα μπορεί να ενισχυθεί μέσα από την ύπαρξη όλων των αναγκαίων υποδομών και ως κράτος μέλος της ΕΕ”.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.