Μετά τις 13 Μαρτίου νέα Διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «οι δύο διαπραγματευτές έχουν προχωρήσει και ετοιμάσει τις συγκλίσεις, τις ελάχιστες αποκλίσεις, τις μεγάλες αποκλίσεις.

Με βάση αυτή την προετοιμασία που έχει γίνει έχουμε ξεκινήσει τον διάλογο για να δούμε πώς μετατρέπονται περισσότερες από τις διαφορές σε συγκλίσεις.

Σήμερα ξεκινήσαμε με το θέμα της διακυβέρνησης. Θα πρέπει να πω ότι υπήρξε μια πρόοδος σχετική, και βεβαίως εναπομένει αρκετή δουλειά να γίνει.

Θα πρέπει να πω ότι η συζήτηση θα γίνεται διασταυρούμενη στα διάφορα κεφάλαια, έτσι ώστε με βάση και τα όσα είχαν συμφωνηθεί από το παρελθόν να επιτύχουμε τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις πριν από τη Σύνοδο για την Κύπρο».

Ερωτηθείς αν υπήρξε ενημέρωση από τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο κ. Έσπεν Μπαθ Άιντε αναφορικά με τις επαφές που είχε πρόσφατα με τις εγγυήτριες δυνάμεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απάντησε καταφατικά, ενώ σε ερώτηση αν έχουμε κάποια εικόνα αναφορικά με το θέμα των επαφών Άιντε, ο Πρόεδρος απάντησε «έχουμε μια εικόνα».

Πρόσθεσε ότι «η γενική εικόνα είναι ότι η πρόθεση των εμπλεκομένων είναι να εξευρεθεί το συντομότερο δυνατόν λύση. Αλλά αυτό θα φανεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων για να μην αρκούμεθα στις διάφορες διαβεβαιώσεις».

Ερωτηθείς αν σήμερα συζητήθηκε το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε αρνητικά.

Τέλος, σε ερώτηση αν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την πραγματοποίηση της νέας Διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη, ο Πρόεδρος είπε ότι «θα είναι ενδεχόμενα μετά τις 13 Μαρτίου».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.