KE: Εν έτει 2017 δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήσεις

Διεθνείς συνομιλητές αντιλαμβάνονται απόλυτα τη θέση της Λευκωσίας ότι εν έτει 2017 δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για στρατιωτικές εγγυήσεις και παρουσία ξένων  στρατών, ειδικότερα σε κράτος μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα 'Αλήθεια', ο κύριος Χριστοδουλίδης υπογραμμίζει ότι οι συζητήσεις ασφάλειας και εγγυήσεων επικεντρώνονται στην ανάγκη άμεσης κατάργησης του απαράδεκτου συστήματος του 60.
Προσθέτει ότι η ανταλλαγή απόψεων βασίζεται στην ουσία της πρότασης του Προέδρου Αναστασιάδη, σε συνεργασία με την Αθήνα.
Σε ότι αφορά τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης επισημαίνει ότι πρέπει να συμμετάσχουν στη Διάσκεψη για την Κύπρο.
Είναι σημαντικό, πρόσθεσε, που εξέφρασαν την ετοιμότητα τους για ενεργή και ουσιαστική εμπλοκή. Ερωτηθείς αν διαβλέπει προοπτική συγκλίσεων στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού αυτό το μήνα, ο κύριος Χριστοδουλίδης τονίζει ότι παραμένουν διαφωνίες, σε κάποιες περιπτώσεις σε ιδιαιτέρως δύσκολα και ευαίσθητα θέματα.
Για την εκ περιτροπής προεδρία, υπογραμμίζει πως η προσέγγιση της Λευκωσίας είναι ότι η πολιτική ισότητα δεν απαιτεί κάτι τέτοιο, αλλά την αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων σε ομοσπονδιακό επίπεδο.
Αυτό, οπως επεσήμανε, διασφαλίζεται για τους Τουρκοκύπριους με αρκετές πρόνοιες που έχουν μέχρι στιγμής συμφωνηθεί στο επίπεδο της εκτελεστικής και όχι μόνο, εξουσίας.
Σε ότι αφορά το ρόλο της Τουρκίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει ότι θα προχωρήσει στην επίλυση του Κυπριακού μόνο αν αναγνωρίσει τα οφέλη για την ίδια, αλλά και το κόστος από την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, που λειτουργεί αρνητικά προς την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.
Η Τουρκία, πρόσθεσε ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δεν θα προχωρήσει σε λύση γιατί αναγνώρισε το παράνομο της κατοχής, αλλά γιατί θα ενεργήσει ορθολογιστικά.
Χαρακτηρίζει απαράδεκτη την Τουρκική αξίωση για εφαρμογή των τεσσάρων ελευθεριών στην Κύπρο για Τούρκους πολίτες, αφού επιχειρεί να εκμεταλλευτεί λύση για να πετύχει στόχους οι οποίοι δεν είναι εφικτοί χωρίς ένταξη στην Ευρωπαική Ενωση. Για τις επικρίσεις στο εσωτερικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι είναι απόλυτα σεβαστή η όποια διαφορετική άποψη και προσέγγιση. Αυτό που είναι αρνητικό, πρόσθεσε, είναι η αβασάνιστη και ανευ επιχειρημάτων καθημερινή κριτική που επιδιώκει να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες. Δεν είναι πόλεμος, οπως είπε, η δημόσια συζήτηση.Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς

Πηγή: Αλήθεια

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:30

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Στήριξη στην ευκαιρία επανέναρξης των συνομιλιών, εξέφρασαν ε/κ και τ/κ κόμματα
17:29
Ανακαλούνται όλες οι άδειες για χρήση πυροτεχνημάτων -Δεν θα εκδίδονται νέες...
17:24
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.