Με τον Ακιντζί φαίνεται να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα

Στο θετικό κλίμα που επικράτησε στο δείπνο με τον Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρθηκε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Για πρώτη φορά, είπε, "μιλήσαμε τόσο ανοικτά, χωρίς δισταγμούς, χωρίς να αποφεύγουμε να επισημάνουμε ό,τι ο καθένας θεωρούσε ως κρίσιμο. Μεταξύ άλλων, βεβαίως, και τη δυνατότητα συμβουλών από την ΕΕ και τη συμβολή που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΕ στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των τεσσάρων ελευθεριών, γενικότερα πώς θα ήταν δυνατόν αξιοποιώντας την ιδιότητα και την παρουσία μας στην Ευρώπη να διασφαλίσουμε τον κάθε Κύπριο για να ξεπεραστούν οι φοβίες, οι ανησυχίες, οι ανασφάλειες".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε παράλληλα την αισιοδοξία του για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων. "Αν είναι κάτι που με κάνει να νιώθω ευτυχής είναι ότι φαίνεται να μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Ένα όραμα που εστιάζεται σε ό,τι μέχρι σήμερα έχει συμφωνηθεί. Μια γνήσια ομοσπονδία που καμία σχέση έχει με τη συνομοσπονδία ή τις φοβίες που ακούγονται. Μια νέα κατάσταση πραγμάτων, μια λύση που οπωσδήποτε δεν θα παραγνωρίζει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, μια λύση που θα δημιουργεί προοπτικές για όλους μας και θα αποτελεί με τη συναπόφαση του συνόλου του λαού μέσα από το δημοψήφισμα, σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή, κάτι που αναβαθμίζει και θα αναβαθμίσει ακόμα σημαντικότερα το ρόλο της Κύπρου ως κράτους μέλους της ΕΕ", είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι οι επόμενοι των μηνών θα δημιουργήσουν όχι απλώς την αχτίδα ελπίδας που σήμερα δημιουργείται, είπε,  αλλά την προοπτική της συντομότερης δυνατής λύσης, μιας λύσης που θα λαμβάνει υπόψη, τόνισε,  τις ανησυχίες και των Ελληνοκυπρίων αλλά και των Τουρκοκυπρίων, μιας λύσης που δεν θα δημιουργεί νικητές και δεν θα αφήνει ηττημένους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μιλούσε στην τελετή απονομής του Βραβείου του ΟΠΕΚ, "Γιάννος Κρανιδιώτης", στον κ. Γ. Μαρκοπουλιώτη και την κα. Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 04:22

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.