Άιντα- Ακιντζί: "Έχουμε την καλύτερη ευκαιρία"- Photos

Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση που είχαν το απόγευμα στα κατεχόμενα ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Εσπεν Μπάρθ Αιντα, με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Ακιντζί: "Το κυπριακό θα το λύσουμε εμείς"

Μετά τη συνάντηση, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε ότι αρχίζει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού. Ανέφερε ότι αυτή τη βδομάδα οι δύο τους θα έχουν ακόμα μία συνάντηση, θα γίνει το δείπνο, και μετά θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση, είπε ότι συζήτησαν τον τρόπο που θα συνεχιστεί η διαδικασία των συνομιλιών. Ο Μουσταφά Ακκιντζί σημείωσε ότι έχει όραμα για λύση και ότι αναμένει από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δείξει αποφασιστικότητα, κατά την έκφρασή του, ούτως ώστε να λύσουν το Κυπριακό. "Ελπίζω ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τον κ. Αναστασιάδη", είπε χαρακτηριστικά ο Μουσταφά Ακιντζί.

Τόνισε επίσης ότι είναι σημαντικά τα ΜΟΕ, όμως δεν πρέπει να απορροφήσουν όλο το χρόνο και την προσπάθεια, η οποία, ανέφερε, πρέπει να επικεντρωθεί σε μια συνολική διευθέτηση. Το κυπριακό, είπε, δεν θα το λύσει ο Άιντα. Ο ρόλος του, σημείωσε, είναι υποβοηθητικό. "Το κυπριακό θα το λύσουμε εμείς".

Άιντα: "Εχουμε ίσως την καλύτερη ευκαιρία"  Είναι ξεκάθαρο ότι ξεκινά η διαδικασία των διαπραγματεύσεων δήλωσε ο Εσπεν Μπαρθ Αιντα, ζήτησε, ωστόσο, από όλους να αναμένουν μέχρι αύριο που θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες. Δεν είμαι εγώ που κάνω τις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε, αλλά οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αναφέροντας ότι το κυπριακό είναι ζήτημα του κυπριακού λαού. Σημείωσε παράλληλα ότι έχουμε ίσως την καλύτερη ευκαιρία εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Ερωτηθείς για το θέμα των Βαρωσίων, είπε ότι το αφήνει στις δύο πλευρές, συμβουλεύοντας της παράλληλα να επικεντρωθούν στη συνολική λύση. Οτιδήποτε βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση, κατέληξε, είναι καλοδεχούμενο.

 

genami-compressed

Στόχος των επαφών του κυρίου Αϊντα είναι η οριστικοποίηση των διευθετήσεων για επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αργότερα αυτό το μήνα.

trapezi-compressed

 

Η επίσημη ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των συνομιλιών αναμένεται να γίνει μετά το δείπνο που θα παραθέσει ο κύριος Αϊντα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, στις 11 Μαϊου, στο Λήδρα Πάλας.

Η συνάντηση του αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί.

Σύνταξη: Νίκος Κέττηρος

Φωτογραφίες: Στέλλα Μιχαήλ

Πηγή: Στέλλα Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:35

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.