Θετικό βήμα η αποχώρηση του Barbaros

Θετικό βήμα χαρακτήρισε την αποχώρηση του Μπαρμπαρός απο την Κυπριακή ΑΟΖ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Ανστασιάδης.

Αυτό που απομένει, πρόσθεσε, είναι να μην ανανεωθεί η παράνομη  Navtex και να μην παραγνωρίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ερωτηθείς αν ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα Εσπεν Αϊντα, ο οποίος έρχεται στην Κύπρο στις 6 Απριλίου, θα ανακοινώσει επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος εξέφρασε άγνοια. Δεν γνωρίζω, είπε, αν αυτός είναι ο λόγος που επιστρέφει στην Κύπρο. Βεβαίως, πρόσθεσε, θα διαβουλευθεί για να διαπιστώσει κατά πόσον δημιουργούνται  οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, προσθέτοντας, ότι αυτό θα το δείξουν τα γεγονότα. Ερωτηθείς για το περιεχόμενο των συνομιλιών και κατα πόσον αυτό είναι συμφωνημένο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης  συνέστησε υπομονή εως ότου δημιουργηθουν συνθήκες επανέναρξης του διαλόγου, τονίζοντας οτι θα υπάρξει διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις , τους συμβούλους και τον διαπραγματευτή.

H Kύπρος τιμά την επέτειο της 1ης Απριλίου

Ο Κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την 60η επέτειο της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ . Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης παρέστη σε πανηγυρική δοξολογία  στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, χωροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια συνοδευόμενος απο τον Υπουργό Αμυνας Χριστόφορο Φωκαίδη μετέβη στα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου τελέστη τρισάγιο στους τάφους των ηρώων και εγινε κάταθεση  στεφάνων.

Το απόγευμα, στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία, θα πραγματοποιηθεί η ετησια εκδηλωση των συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ.Η  εκδήλωση αρχίζει στις 16:00 και θα μεταδίδεται απευθείας απο το ΡΙΚ ΕΝΑ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, τόνισε ότι το δίδαγμα του αγώνα της ΕΟΚΑ και της μετέπειτα ιστορίας είναι πως ενωμένοι μπορούμε. Σε δηλώσεις μετά τη δοξολογία, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι οφείλουμε να ανατρέξουμε στο παρελθόν, αποδίδοντας την τιμη που αξίζει σε όσους έδωσαν τη ζωή τους  και αγωνίστηκαν για να ζούμε σήμερα και να διεκδικούμε την ελευθερία μας.

Σύνταξη: Στέλλα Μιχαήλ

Επιμέλεια: Νίκος Κέττηρος

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 08:47

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Αρχίζει διοικητική έρευνα για την πυρκαγιά στην περιοχή Ασγάτας – Σανίδας – Βάσας Κελλακίου
09:22
Ένταλμα σύλληψης σε επιχειρηματία για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
09:14
Κυριάκος Μητσοτάκης: Έτοιμη η Ελλάδα να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές του καλοκαιριού
08:58
Ελλάδα: Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.