Αναχωρεί για Βρυξέλλες ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ

Αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου αύριο, Δευτέρα, θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων και οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει την Τρίτη συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους στις οποίες θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, οι ευρωτουρκικές σχέσεις και οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, τη σύνοδο του Συμβουλίου αναμένεται να απασχολήσουν, υπό το λήμμα των τρεχουσών εξελίξεων, ανάμεσα σε άλλα, οι Διατλαντικές Σχέσεις υπό το φως της πρόσφατης αλλαγής στην Προεδρία των ΗΠΑ, η σύλληψη Navalny, οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία, καθώς και η στρατηγική της ΕΕ για καταμερισμό και παραχώρηση εμβολίων για τον κορωνοϊό σε εταίρους και τρίτες χώρες που έχουν ανάγκη.

Ακολούθως, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συμμετάσχουν σε τηλεδιάσκεψη με τον Ιάπωνα ομόλογο τους, Toshimitsu Motegi, κατά την οποία θα έχουν ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για θέματα συνεργασίας και περιφερειακής ασφάλειας στην Ασία.
    
Τέλος, οι Υπουργοί θα συζητήσουν για το Κλίμα και την Ενεργειακή Διπλωματία, με επικέντρωση στην προώθηση της εξωτερικής διάστασης της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.
 
Εξάλλου, το πρωί της Τρίτης ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Ύπατο Εκπρόσωπο για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Josep Borrell, και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Γειτονία και τη Διεύρυνση, Olivér Várhelyi, με τους οποίους θα συζητηθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, υπό το φως και της πρωτοβουλίας του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για σύγκληση Άτυπης Συνάντησης, οι Ευρωτουρκικές Σχέσεις, όπως επίσης οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.  

Πηγή: ΥΠΕΞ
 

Τελευταία Ενημέρωση: 07 Φεβρουαρίου 2021 - 15:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.