Κ. Ιωάννου: Αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο οι πρώτες 48 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer

Αρχές Ιανουαρίου φθάνουν στην Κύπρο οι πρώτες 48 χιλιάδες δόσεις του εμβολίου της Pfizer, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.  

 
Θα εμβολιαστούν, αρχικά, 24 χιλιάδες άτομα - επαγγελματίες υγείας της πρώτης γραμμής και ευάλωτες ομάδες.  
 
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Ιωάννου ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων έχουν υποβάλλει αίτηση για άδεια χρήσης των εμβολίων τους, οι εταιρείες Pfizer και Moderna.
 
Σημείωσε, παράλληλα, ότι έως το τέλος Φεβρουαρίου θα εμβολιαστούν περίπου 250 χιλιάδες άτομα.
 
Την ίδια στιγμή, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι πως τα μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ για ακόμη μερικούς μήνες. Σημείωσε ότι πιθανότατα έως το τέλος Μαρτίου θα υπάρχει ικανοποιητική εμβολιαστική κάλυψης, προκειμένου να τερματιστούν οι περιορισμοί.
 
Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι έχουν γίνει, ήδη, οι σχεδιασμοί για τη φύλαξη και τη διανομή των εμβολίων.  
 
Ενόψει εορτών, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου τόνισε ότι εάν η επιδημιολογική εικόνα το επιτρέψει, θα υπάρξει στοχευμένη χαλάρωση των μέτρων. Ξεκαθάρισε ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, και κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχήσουν στους περιορισμούς.  
 
Αναφερόμενος στη χρήση των γρήγορων τεστ αντιγόνου, ο υπουργός Υγείας είπε ότι βοήθησαν σημαντικά στον έγκαιρο εντοπισμό εστιών μετάδοσης του ιού, και κατ' επέκταση στην λήψη αποτελεσματικών μέτρων.
 
Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αλλαγές όσον αφορά την κατηγοριοποίηση χωρών. Είπε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.  
 
Εξέφρασε, παράλληλα, την εκτίμηση ότι αρχές Μαρτίου, ενδέχεται να καταργηθεί η καραντίνα για τα άτομα που ταξιδεύουν προς την Κύπρο, καθώς λόγω και των εμβολιασμών, αναμένεται σημαντική βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας παγκοσμίως.
Σύνταξη: Χρίστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:18

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.