Πανδημία και κοινοβουλευτική συνεργασία σε συνάντηση Προέδρου Βουλής με Πρέσβειρα της Πολωνίας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβειρα της Πολωνίας στην Κύπρο Irena Lichnerowicz–Augustyn με την οποία συζήτησε θέματα πανδημίας και κοινοβουλευτικής συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Πολωνίας, υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας, ιδιαίτερα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, στη βάση της αλληλεγγύης, υπό το φως σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ολόκληρος ο κόσμος. 

Ο Δρ Αδάμου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξευρεθεί τελικά λύση όσον αφορά στην έγκριση του προϋπολογισμού της ΕΕ, που αποτελεί καίριο ζήτημα στις προσπάθειες της Ένωσης και των κρατών μελών της για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της. 

Η Πολωνή Πρέσβειρα συνεχάρη τον Δρα Αδάμου για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Υπογράμμισε τη βούληση της χώρας της για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με την Κύπρο, σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Η Lichnerowicz–Augustyn σημείωσε ότι το έτος 2021 σηματοδοτεί την 60η επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πολωνίας και Κύπρου και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό διαφόρων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο αυτό.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας Covid-19. Ο Δρ Αδάμου επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης προς όφελος των λαών και των κρατών της Ένωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 17:20

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.