ΥΠΕΞ σε ΓΣ ΟΗΕ: Ιδιαίτερη σημασία στην προώθηση δικαιωμάτων των γυναικών

Η Κυπριακή Δημοκρατία διευρύνει ενεργά και εμβαθύνει τις ενέργειες της σε διεθνές επίπεδο, και δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συνεργασία στην περιοχή για την ουσιαστική προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην μαγνητοσκοπημένη παρέμβασή του στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, για να τιμηθεί η 25η επέτειος της Τέταρτης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες, «Επιτάχυνση της Επίτευξης της Ισότητας των Φύλων και της Ενδυνάμωσης Όλων των Γυναικών και Κοριτσιών».
 
Χαιρετίζοντας την επέτειο της Τέταρτης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τις Γυναίκες, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι παρά τα όσα έχουν επιτευχθεί τα τελευταία 25 χρόνια εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια παγκόσμια αντίδραση στα δικαιώματα των γυναικών. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι τα δικαιώματα των γυναικών αποτελούν προτεραιότητα για την κυπριακή Κυβέρνηση. Παράλληλα τόνισε την αποφασιστικότητα της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τα κενά εφαρμογής. Για το σκοπό αυτό, σημείωσε, έχουν εγκριθεί διάφορα Εθνικά Σχέδια Δράσης, έχουν θεσπιστεί νέοι νόμοι και φορείς που προωθούν και εξασφαλίζουν την ισότητα καθώς και νέες πολιτικές που στοχεύουν στους 12 κρίσιμους τομείς της Πλατφόρμας Δράσης του Πεκίνου, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών, της πρόσβασης στην απασχόληση, και της βελτίωσης στην εκπαίδευση και περίθαλψη.

Η κυπριακή Κυβέρνηση, πρόσθεσε, επικύρωσε τη Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία, και εκπονεί νομοθεσία που ποινικοποιεί τη βία κατά των γυναικών. Επιπλέον, εφαρμόζει θετική δράση στον τομέα της απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης και ολοκληρώνει το πρώτο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του ψηφίσματος 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις Γυναίκες, Ειρήνη και Ασφάλεια.
 
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι τώρα είναι η ώρα για περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη συνεργασία και μεγαλύτερη αφοσίωση στη δικαιοσύνη, την ισότητα και την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΖ/ΑΓΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:28

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.