Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου στη δήλωση ΑΚΕΛ για ομιλία Προέδρου στη ΓΣ ΗΕ

Η Κυβέρνηση εκφράζει θλίψη για το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι απλώς φραστικά, αλλά έμπρακτα και πειστικά και με συνέπεια, να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητά ο ΓΓ των ΗΕ, "όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαφέστατα και κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει την αποφασιστικότητα και την πολιτική του βούληση να προσέλθει στη συνέχιση των συνομιλιών με βάση τη συναντίληψη που επετεύχθη στη Σύνοδο που συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 2019".

Επίσης καλεί το ΑΚΕΛ να κατανοήσει "πως υπεράνω των κομματικών σκοπιμοτήτων και του μηδενισμού υπάρχουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού τα οποία πρέπει όλοι να υπηρετούμε".

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, σε γραπτή του απάντηση στη δήλωση του ΑΚΕΛ αναφορικά με την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ αναφέρει πως "μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΑΚΕΛ, παραγνωρίζοντας τις τουρκικές θέσεις, όπως πολλές φορές έχουν διατυπωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους, ως προς την επιδιωκόμενη λύση του Κυπριακού, και αγνοώντας ακόμα και τη συνεχιζόμενη εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά, εξίσου σημαντικό, και τις απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όχι απλώς φραστικά, αλλά έμπρακτα και πειστικά και με συνέπεια, να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητά ο ΓΓ των ΗΕ, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σαφέστατα και κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει την αποφασιστικότητα και την πολιτική του βούληση να προσέλθει στη συνέχιση των συνομιλιών με βάση τη συναντίληψη που επετεύχθη στη Σύνοδο που συγκάλεσε ο ΓΓ των ΗΕ στο Βερολίνο στις 25 Νοεμβρίου 2019, στην παρουσία του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μουσταφά Ακιντζί".

"Καλούμε επιτέλους το ΑΚΕΛ να δηλώσει ευθαρσώς και δημόσια τι επιτέλους εισηγείται. Να αποδεχθούμε τα τετελεσμένα που η τουρκική πολιτική και επιθετικότητα επιδιώκει να πετύχει; Να αγνοήσουμε την εισβολή στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας; Να αγνοήσουμε τις απειλές για τον εποικισμό της Αμμοχώστου;", διερωτάται ο κ. Κούσιος

"Άκουσαν ή δεν άκουσαν τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας ως προς τη μορφή της επιδιωκόμενης λύσης;", προσθέτει.

Σημειώνει ακόμη πως "όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι τάχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταγγέλλει πράγματα που περιλαμβάνονται στις συγκλίσεις, όπως το θέμα της θετικής ψήφου, εάν κάτι ανάλογο ίσχυε τότε γιατί ο ΓΓ το συμπεριλαμβάνει στα έξι σημεία που θα πρέπει να συζητηθούν προκειμένου να επιτευχθεί στρατηγική συμφωνία;"

"Αλήθεια, το ΑΚΕΛ δεν ενοχλήθηκε από τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών - που έγιναν μετά την πρόσφατη δήλωση του ΓΓ των ΗΕ – με τις οποίες καθαρά δήλωνε ότι η νέα βάση για επίλυση Κυπριακού θα πρέπει να είναι είτε τα δύο κράτη είτε λύση συνομοσπονδίας;", προσθέτει.

"Αλήθεια, πραγματικά πιστεύουν ότι εξαρτάται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η επανάληψη των συνομιλιών, μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου; Και πώς αντέδρασε το ΑΚΕΛ στις δηλώσεις αυτές; Πότε επιτέλους θα συνειδητοποιήσει το ΑΚΕΛ ότι ο λόγος μη επίλυσης του Κυπριακού είναι η τουρκική αδιαλλαξία και όχι η βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς; Μήπως έλειπε η αναγκαία πολιτική βούληση από τον μ. Δημήτρη Χριστόφια όταν συνομιλητής του ήταν ο κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ;", σημειώνει ο κ. Κούσιος

"Για ύστατη φορά καλούμε το ΑΚΕΛ να κατανοήσει πως υπεράνω των κομματικών σκοπιμοτήτων και του μηδενισμού υπάρχουν τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού λαού τα οποία πρέπει όλοι να υπηρετούμε", καταλήγει.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.