Πλήρης η στήριξη της Ελλάδας στις θέσεις της Κύπρου, διαβεβαίωσε τον ΠτΔ ο Κ. Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση και στήριξη της Ελλάδας και την πλήρη κατανόηση για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας μετά τη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων.



Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε την Τρίτη το απόγευμα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τα όσα διαδραματίστηκαν κατά το τελευταίο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως αναφέρεται, ενημέρωσε λεπτομερώς τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «ως θέμα αρχής επιμένουμε στη θέση που τηρήθηκε κατά τη Σύνοδο του Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων».

Επεσήμανε ακόμα ότι δεν μπορεί η ΕΕ να τηρεί τακτική δύο μέτρων και δύο σταθμών στην αντιμετώπιση περιπτώσεων παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ούτε μπορεί επιλεκτικά να προωθούνται αποφάσεις για κυρώσεις όταν η Κυπριακή Δημοκρατία υφίσταται επίθεση από την Τουρκία στην ΑΟΖ της και απειλές για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.
 
Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. εξέφρασε πλήρη κατανόηση για τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση και τη στήριξη της Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στο θέμα της έναρξης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για να συζητούν και να αξιολογούν τις εξελίξεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:39

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.