Τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στο επίκεντρο του Συμβουλίου Αρχηγών το απόγευμα

Οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αόζ, οι απειλές της Άγκυρας για εποικισμό της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, το Κυπριακό, ως επίσης και η πορεία της οικονομίας υπό συνθήκες κορονοϊού, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Αρχηγών, το οποίο συγκάλεσε για τις έξι και 30 το απόγευμα, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Μιλώντας στο Τρίτο, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώντας ανέφερε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς και όλες τις επαφές και ενέργειες που έγιναν από πλευράς Λευκωσίας, με στόχο την αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας.
 
Παράλληλα, θα αναφερθεί και στα ορόσημα τα οποία ακολουθούν, έως και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου.  
 
Ο κύριος Σεντώνας ανέφερε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα καθοριστικές, και επεσήμανε ότι επιβάλλεται συνέχιση της προσπάθειας, προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος στόχος.
Αναφερόμενος στα θέματα οικονομίας, ο Παναγιώτης Σεντώνας είπε ότι οι αρχηγοί των κομμάτων θα ενημερωθούν για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί.  
 
Παράλληλα, θα πληροφορηθούν για τα τελευταία μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση με στόχο τη στήριξη της απασχόλησης, καθώς και για το εθνικό πλάνο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
 
Ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι το πλάνο της Κυβέρνησης θα πρέπει να υποβληθεί για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να αντλήσει έως και ένα δισεκατομμύριο, τριακόσια εκατομμύρια ευρώ.
 
Επεσήμανε την ίδια στιγμή, ότι είναι αναγκαίο να καταθέσουν και τα κοινοβουλευτικά κόμματα, τις προτάσεις και εισηγήσεις τους επί του σχεδιασμού της Κυβέρνησης.
 
Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 18:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.