Πραγματοποιείται η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Λάρνακας

Μέτρα και πολιτικές για την ευρύτερη αστική περιοχή Λάρνακας θα συζητηθούν κατά την 3η και τελευταία Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Λάρνακας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο «Γεώργιος Λυκούργος».

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην Δημόσια Διαβούλευση «θα συζητηθούν τα μέτρα και πολιτικές που προτείνονται για την ευρύτερη αστική περιοχή Λάρνακας. Συγκεκριμένα το πρώτο μέρος της παρουσίασης, αφορά το όραμα και τους επιχειρησιακούς στόχους του ΣΒΑΚ ενώ στο δεύτερο μέρος θα εξηγηθούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προτιμητέο σενάριο ανά θέμα».
Πιο συγκεκριμένα θα αναλυθούν τα κυκλοφοριακά σχέδια για τις περιοχές Αραδίππου και Λιβαδιών, το δίκτυο δημόσιων συγκοινωνιών, τα μέτρα για τους πεζούς και τους ποδηλάτες, τη διαχείριση των χώρων στάθμευσης και την οδική ασφάλεια (ITS και διαχείριση υλικών αγαθών ενσωματωμένη μεταξύ τομεακών πολιτικών».

Το τρίτο μέρος της παρουσίασης αφορά την σταδιακή εφαρμογή των μέτρων, με το όραμα του ΣΒΑΚ για την Λάρνακα 2030, εξηγώντας πως «η Λάρνακα είναι το οικονομικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Η πόλη επεκτείνει την δράση της μέσω της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του τουρισμού, ενός φιλόδοξου προγράμματος του πολιτισμού και των Κοινοτήτων της. Ο κόσμος γύρω μας αλλάζει με γρηγορότερο ρυθμό από ποτέ, καθιστώντας ακόμα πιο σημαντικό να ενσταλάξουμε και να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη στην περιοχή μας, ως μέρος που μπορεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κινητικότητας, να σκεφτούμε πέρα από το παρόν θέτοντας τα θεμέλια για ένα ευ ήμερο και απανθρακωμένοι μέλλον».

Σημειώνεται ακόμα ότι «οι μεταφορές παρέχουν τους κρίσιμους δεσμούς που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις και τα άτομα να ευδοκιμήσουν, ενώ με το κατάλληλο επίπεδο επένδυσης στις βιώσιμες περιοχές υποδομές, το ΣΒΑΚ μπορεί να λειτουργήσει ως σημαντικός καταλύτης για την φυσική και κοινωνική αναγέννηση, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αλλαγή του κλίματος».

Αναφορικά με τους επιχειρησιακούς στόχους του ΣΒΑΚ αυτοί έχουν να κάνουν με την οικονομική βελτίωση απόδοση, δηλαδή με βελτίωση της αποδοτικότητας και της οικονομικής αποτελεσματικότητας του δικτύου μεταφοράς που θα παρέχει μετακίνηση ατόμων και αγαθών. Οι στόχοι αφορούν επίσης την αειφόρο περιβαλλοντική ανάπτυξη με μείωση των εκπομπών ρύπων και κατανάλωση της ενέργειας, που σχετίζονται με τα Μέσα Μεταφοράς και την ασφάλεια με διασφάλιση προσωπική σιγουριάς και ασφάλειας εντός του δικτύου μεταφοράς».

Οσον αφορά την «προσβασιμότητα και την κοινωνική ένταξη, αυτό μπορεί να γίνει με διασφάλιση επιλογών Μέσων Μεταφοράς σε κομβικούς προορισμούς και υπηρεσίες για όλους τους πολίτες. Παρέχεται επίσης ποιότητα ζωής με συνεισφορά στην ενίσχυση της ελκυστικότητας και της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος και του σχεδιασμού προς όφελος των πολιτών της οικονομίας και της κοινωνίας ως σύνολο».

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη και σε ζωντανή μετάδοση μέσω της σελίδας του ΣΒΑΚ (Sump4Larnaca) στο Facebook, ενώ η παρουσίαση για τα μέτρα και τις πολιτικές του ΣΒΑΚ Λάρνακας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον σύνδεσμο:

https://sump4larnaca.org/wp-content/uploads/2020/08/PUBLIC_PRES_GR.pdf

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 19:08

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.