Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %09 %670 %2020 %18:%Ιουλ

Υπ. Παιδείας: Να απομακρυνθεί η πηγή ρύπανσης κοντά σε σχολείο στο Δάλι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τη λειτουργία μονάδων παραγωγής ασφάλτου στην περιοχή της ενορίας Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου βρίσκεται και το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, ενημερώθηκε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, τόσο από τον Σύνδεσμο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου όσο και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Λευκωσίας.
 
Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου «επισήμανε ότι το ΥΠΠΑΝ είναι ενήμερο για το πρόβλημα που υπάρχει, από προηγούμενες επαφές με τον Σύνδεσμο Γονέων και ότι ο ίδιος ο Υπουργός ενημερώθηκε και πρόσφατα από τη Διυπουργική Επιτροπή που δραστηριοποιείται για την επίλυση του προβλήματος, με τη μεταφορά των βιομηχανικών μονάδων σε άλλη περιοχή».
 
Υπογραμμίζοντας ότι η θέση της Κυβέρνησης είναι ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν, «αναφέρθηκε σε μια αναπόφευκτη καθυστέρηση που σημειώθηκε το προηγούμενο διάστημα λόγω της πανδημίας, αλλά διαβεβαίωσε ότι είναι και θέση του ΥΠΠΑΝ ότι είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια της υγείας, τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών, να απομακρυνθεί η πηγή ρύπανσης».
 
Ο κ. Προδρόμου είπε ότι «το ΥΠΠΑΝ επιδεικνύει πλήρη κατανόηση και συμμερίζεται το αίτημα των γονέων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρύπανσης και ότι ο ίδιος προσωπικά θεωρεί αναγκαίο, μέχρι την επαναλειτουργία του σχολείου τον Σεπτέμβριο, να έχει δοθεί λύση στο θέμα».
 
Διαβεβαίωσε ακόμα ότι θα συνεννοηθεί εκ νέου με τους συναδέλφους του, μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής «και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις στη βάση του ότι πέραν του ευρύτερου δημόσιου συμφέροντος για την υγειονομική ασφάλεια, υπάρχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομαλή λειτουργία του σχολείου και την υγεία των παιδιών».
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠΑΝ, Ηλίας Μαρκάτζιης και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σοφία Ιωάννου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΗΦ)