Νέα κινητοποίηση στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης για το εργοστάσιο ασφάλτου

Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από εργοστάσιο παραγωγής ασφάλτου που βρίσκεται κοντά στην οικιστική περιοχή της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιδαλίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαρτίου, όπως αποφασίστηκε σε χθεσινοβραδυνή Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής, στην οποία υπήρξε μαζική προσέλευση των πολιτών.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι κάτοικοι αποφάσισαν ότι εάν μέχρι τότε  δεν υπάρξει απόφαση στη διϋπουργική επιτροπή και  ανακοινωθούν χρονοδιαγράμματα για μετακίνηση των δυο εργοστασίων παραγωγής ασφάλτου από την περιοχή, τότε θα προχωρήσουν σε κλιμάκωση των μέτρων και των αντιδράσεων τους. Οι κάτοικοι μελετούν και το ενδεχόμενο αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  

Για το πρόβλημα που παρατηρείται στην Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έχει συσταθεί διϋπουργική επιτροπή η οποία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους βιομηχάνους και συζητείται η δυνατότητα να απομακρυνθούν οι συγκεκριμένες μονάδες από την περιοχή.  Ο Δήμαρχος Ιδαλίου Λεόντιος Καλλένος ανακοίνωσε ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει σε διαβουλεύσεις με νομικό οίκο και μελετά το ενδεχόμενο λήψης νομικών μέτρων με στόχο την προστασία της υγείας των δημοτών.  «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα», είπε ο κ. Καλλένος. 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Κίνησης Βελτίωσης Ποιότητας Ζωής Γιώργος Ολυμπίου ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, σύμφωνα με την οποία θα διενεργηθεί μελέτη η οποία θα αφορά την περιβαλλοντική επιβάρυνση με έμφαση στην ποιότητα του αέρα στην περιοχή των 5 Βιομηχανικών Ζωνών Λευκωσίας και των εφαπτόμενων οικιστικών τους περιοχών. Το κόστος της εν λόγω μελέτης θα καλυφθεί από κοινού από  τους προϋπολογισμούς του Δήμου Ιδαλίου και των Υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γ` Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου Κυριάκος Κυριάκου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη παιδιών του σχολείου στη Βουλή. Τα παιδιά παρέδωσαν υπόμνημα του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου στο οποίο εξηγούν το πρόβλημα που υπάρχει στον αέρα του σχολείου και ζητούν τη βοήθεια των βουλευτών για την επίλυση του. Οι μαθητές εξήγησαν ότι όταν στο σχολείο μυρίζει άσχημα νιώθουν τα μάτια και τους λαιμούς τους να καίνε, βήχουν, νιώθουν ζαλάδα και πονοκέφαλο.

Επιπρόσθετα δεν μπορούν να κάνουν κανονικά το μάθημα της φυσικής αγωγής και τα διαλείμματα δεν μπορούν να παίξουν στην αυλή.  Ζήτησαν τη βοήθεια των βουλευτών ώστε ο αέρας που αναπνέουν στην αυλή του σχολείου και στα σπίτια τους να είναι καθαρός και να μη δημιουργεί προβλήματα στην υγεία τους. Οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης οι οποίοι ζουν καθημερινά το πρόβλημα στα σπίτια τους εξέφρασαν για άλλη μια φορά την ανησυχία τους ζητώντας από τις αρμόδιες υπηρεσίες  να δώσουν λύση στο θέμα το οποίο επηρεάζει την καθημερινότητα τους και την οικογενειακή τους γαλήνη, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΓΜΙ/AXΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:49

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.