Εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών για την αποκοπή πρασίνου στην Πάφο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργάνωσαν απόψε ενεργοί πολίτες της Πάφου, μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο κρατώντας πλακάτ που αναγράφονται συνθήματα όπως, “ποιος θα λογοδοτήσει στις επόμενες γενιές”, “Σεβαστείτε το περιβάλλον”, “τα δέντρα δεν είναι ξιμαρισιά”, και “τέρμα η ανοχή”. Οι ενεργοί πολίτες επέδωσαν ψήφισμα στον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος και στο δημοτικό συμβούλιο.

Η Ντανιέλα Μούγιανου εκπρόσωπος των διαμαρτυρόμενων πολιτών σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ανέφερε πως «βρισκόμαστε εδώ στο Δημαρχείο για να δηλώσουμε την αγανάκτηση μας για τα τεκταινόμενα σε σχέση με τον εξωραϊσμό της πόλης». Πρόσθεσε, πως ο Δήμος Πάφου και το δημοτικό συμβούλιο έχουν αναλάβει να καθαρίσουν την πόλη από το τελευταίο αστικό πράσινο που έχει απομείνει. Η αισθητική συνέχισε, του να λέμε ότι θέλει συγύρισμα και εξωραϊσμό η πόλη μας και να κόβουμε αιωνόβια δέντρα είναι ανεπίτρεπτη και είναι ενάντια σε κάθε αρχή βιώσιμης ανάπτυξης .

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των διοργανωτών, η εκδήλωση δεν διοργανώνεται από κανένα συγκεκριμένο φορέα ή από κάποια πολιτική ή άλλη κίνηση, παρά μόνο από πολίτες που έχουν αγανακτήσει με τα όσα τεκταίνονται το τελευταίο διάστημα, από πλευράς του Δήμου Πάφου, στον τομέα του φυσικού περιβάλλοντος, με πρόσχημα το «συγύρισμα» και τον «εξωραϊσμό».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως εκατοντάδες συμπολίτες μας τον έχουν συγχαρεί για την καθαριότητα που έχει γίνει στο πάρκο Ήβης Μαλιώτου και για την απομάκρυνση των φοινικόδεντρων που ήταν άναρχα φυτεμένες.

Όπως ανέφερε ο κ. Φαίδωνος σε καμιά περίπτωση αυτά τα φοινικόδεντρα δεν ήταν 100 ή 200 ετών σημειώνοντας πως τα συγκεκριμένα δέντρα έχουν μέγιστο χρόνο ζωής 80 χρόνια, ενώ από πληροφόρηση που έχουν είναι κάτω των 50 ετών.

Ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι είναι σεβαστές οι θέσεις των πολιτών που διαμαρτύρονται. Πρόσθεσε πως η αποκοπή των φοινικόδεντρων έγινε στην παρουσία του Τμήματος Δασών και ότι ψεύδονται όσοι λένε ότι η αποκοπή των δέντρων δεν έγινε με την έγκριση του Τμήματος Δασών.

Είπε ακόμη ότι από το συγκεκριμένο πάρκο αφαιρέθηκαν και κάποια καρποφόρα δέντρα 16 ή 17 κιτρομηλιές οι οποίες ήταν σχεδόν αποξηραμένες στο πίσω μέρος.

Το μοναδικό δέντρο σημείωσε που ηγέρθη όλη αυτή η ιστορία ήταν μια Τρεμιθιά 25 πόντους διατομής , προσθέτοντας πως ο συγκεκριμένος λειτουργός του Τμήματος Δασών έδωσε άδεια αυτό το δέντρο να κοπεί στην σταύρωση γιατί, όπως εξήγησε, όταν απομακρύνθηκε κάποιο αναρριχητικό φυτό στο δέντρο είχε διαπιστωθεί ότι είχε καταστεί φωλιά τρωκτικών.

Ιδιαίτερα για την περίπτωση του άλσους Μαλιώτη είπε ότι κόπηκαν στην ουσία φοινικόδεντρα που δεν ήταν φυτεμένα σε σωστές θέσεις, κάποια καρποφόρα δέντρα για τον ίδιο λόγο και στην θέση τους θα φυτευτούν άλλα δέντρα της Κυπριακής Χλωρίδας.

Σημειώνεται πως στο ψήφισμα οι πολίτες, αναφέρονται πέραν από τα δέντρα στο Άλσος Ήβης Μαλιώτου, και στην αποκοπή 50 δέντρων αιωνόβιων στην περιοχή Universal, στην καταπάτηση, όπως αναφέρουν της Ζώνης Προστασίας της παραλίας ΣΟΔΑΠ,σε δεκάδες περιπτώσεις αποκοπής μικρών ποσοτήτων δέντρων στο δίκτυο πρασίνου της πόλης, αλλά και στο θέμα της έγκρισης ανέγερσης εκκλησίας στο Δημόσιο Κήπο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.