Αγανάκτηση Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου για πυρκαγιά στον Ακάμα

Την αγανάκτηση της για τη νέα εγκληματική περιβαλλοντική καταστροφή στον Ακάμα εκφράζει η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου, σημειώνοντας πως η αγανάκτηση μετατρέπεται σε οργή γιατί η πυρκαγιά δεν είναι αποτέλεσμα φυσικών αιτίων αλλά προσχεδιασμένο έγκλημα.


 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνησης, το έγκλημα αυτό συμβαίνει όταν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις ή συνεδριάσεις για τα θέμα του διαχειριστικού ή του τοπικού σχεδίου της περιοχής.
 
Η Κίνηση αναφέρει πως ο Ακάμας, ένας από τους σημαντικότερους βιότοπους της Μεσογείου, γίνεται συχνά στόχος εμπρηστών και στόχος για εκμετάλλευση από διάφορα οικονομικά συμφέροντα, σημειώνοντας πως σε αυτό συντείνει και η μη ύπαρξη ολοκληρωμένου Διαχειριστικού Σχεδίου για την προστασία του και ταυτόχρονα την καλώς νοούμενη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.
 
Η Κίνηση κάνει λόγο για αδιαφορία της κυβέρνησης που επιτρέπει ανεξέλεγκτες επεμβάσεις γιατί δεν έχει υλοποιήσει προτάσεις για τα τοπικά σχέδια που να βασίζονται σε περιβαλλοντικά, χωροταξικά και πολεοδομικά κριτήρια.

«Όταν καίγεται ο Ακάμας καίγεται το σπίτι μας. Τα τελευταία χρόνια συνέβησαν δεκάδες πυρκαγιές στον Ακάμα αλλά κανένας δεν τιμωρήθηκε. Αυτό μας κάνει να υποψιαζόμαστε πως οι θρασείς εμπρηστές έχουν πλάτες και ισχυρά συμφέροντα», αναφέρει και διερωτάται πως όταν η κυβέρνηση ανέχεται τσιμέντωμα παραλιών και δασών, καταστροφή χλωρίδας και πανίδας σε προστατευόμενες περιοχές, πώς να μην ενθαρρυνθούν οι εμπρηστές.

«Τα καμένα δέντρα είναι η προσωποποίηση και η ντροπή της πολιτικής που τα έκαψε», αναφέρει η Κίνηση και ζητά την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών αυτού του εγκλήματος καθώς και τη λήψη άμεσων μέτρων για επαναφορά του καμένου δάσους στην προτεραία κατάσταση.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:26

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.