Εμφανίστηκαν μέδουσες σε παραλίες της Λάρνακας

Μικρός αριθμός κρουσμάτων από τσιμπήματα μεδουσών, εντοπίστηκαν στις παραλίες Καστέλα και Μακένζι στη Λάρνακα.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «αρμόδιοι λειτουργοί πραγματοποίησαν επιτόπιο έλεγχο στις παραλίες Καστέλλα και Μακένζι όπου διαπιστώθηκε μικρός αριθμός κρουσμάτων από τσιμπήματα μεδουσών. Το κοινό καλείται όπως ακολουθεί τις οδηγίες των ναυαγοσωστών για αποφυγή περισσοτέρων περιστατικών».

Προστίθεται ότι «με αφορμή παρόμοια περιστατικά σε άλλες περιοχές, το Τμήμα Αλιείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δίνονται συμβουλές στο κοινό για αντιμετώπιση περιστατικού επαφής μέδουσας με το δέρμα».

Συγκεκριμένα το κοινό καλείται όπως ξεπλύνει προσεκτικά με θαλασσινό νερό την πληγείσα περιοχή, χωρίς όμως να την τρίψει, να χρησιμοποιήσει μία πλαστική κάρτα, όπως πιστωτική, για να αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα από τα πλοκάμια και να ενημερώσει τους ναυαγοσώστες, αν υπάρχουν στην περιοχή, για να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι ο οξύς πόνος από το τσίμπημα μέδουσας διαρκεί περίπου 15 - 20 λεπτά και σε περίπτωση που ο πόνος επιμένει το κοινό θα πρέπει να συμβουλευτεί γιατρό. Επίσης σε περίπτωση αλλεργικού σοκ ο λουόμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει ή να μεταβεί άμεσα σε γιατρό ή Νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «η αύξηση και παρουσία του πληθυσμού των μεδουσών είναι παροδικό φαινόμενο που συνήθως διαρκεί από μερικές ώρες μέχρι μερικές ημέρες».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:36

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.