Επεκτείνεται το δίκτυο Πράσινων Σημείων

Επεκτείνεται το δίκτυο Πράσινων Σημείων στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε σήμερα, ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής με τις τοπικές αρχές.


 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας αναφέρεται ότι μιλώντας στη συνάντηση ο κ. Καδής είπε ότι «λαμβάνοντας υπόψη ότι η περιοχή της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου δεν διαθέτει κανένα Πράσινο Σημείο, το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες, ολοκληρώνει άμεσα την αξιολόγηση και ολοκλήρωση του σχεδιασμού του νέου δικτύου Πράσινων Σημείων στην περιοχή». 
 
 Πρόσθεσε ακόμα ότι «θα δοθεί προτεραιότητα στις περιοχές της Αμμοχώστου με δυνατότητα χρηματοδότησης των Πράσινων Σημείων από την υφιστάμενη προγραμματική περίοδο, η οποία λήγει το 2022»
 
Ο κ. Καδής αναφέρθηκε «στην αδειοδότηση Πράσινου Σημείου στο Παραλίμνι και στην έναρξη διαδικασίας για τη συγχρηματοδότηση τριών νέων Πράσινων Σημείων, στο Αυγόρου, στη Δερύνεια και στη Σωτήρα».
 
Κατά τη συνάντηση «διαπιστώθηκε η επείγουσα ανάγκη για κατασκευή νέων Πράσινων σημείων, τα οποία θα συμβάλουν στην ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις προς τους κατοίκους της περιοχής. Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει ήδη πραγματοποιήσει επιτόπιες επισκέψεις σε προτεινόμενους χώρους κατασκευής Πράσινων Σημείων στα όρια των πιο πάνω Δήμων και Κοινοτήτων».
 
Οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών «εξέφρασαν την έντονη επιθυμία τους να κατασκευαστούν το συντομότερο δυνατό τα Πράσινα Σημεία, διαβεβαιώνοντας ότι τα όποια προβλήματα προκύψουν θα αντιμετωπιστούν». 

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου, Σωτήρας και Δερύνειας και των Κοινοτικών Συμβουλίων Αυγόρου, Δάσους Άχνας, Λιοπετρίου, Φρενάρου και Αγίου Γεωργίου Αχερίτου.

Πηγή: (ΚΥΠΕ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:34

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.