Ώρα της Γης - Έσβησαν για μία ώρα τα φώτα

Εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Ώρα της Γης πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.

Η Ώρα της Γης καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 2007 με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Οι πολίτες κλήθηκαν να σβήσουν τα φώτα για μιά ώρα.
Αν υποτιμήσουμε τους ορατούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής θα είναι δυστυχώς δραματικές οι επιπτώσεις, όχι μόνο στο οικοσύστημα, αλλά και στην οικονομία και στο κοινωνικό σύστημα, και, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε, στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.
Η κρισιμότητα της κατάστασης, τόνισε, επιβάλλει επιτακτικά και χωρίς άλλη καθυστέρηση, τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων και την εφαρμογή των αναγκαίων πολιτικών, προκειμένου να διασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη αειφόρα και βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία ανέλαβε μιά φιλόδοξη πρωτοβουλία, ώστε σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες, να δημιουργήσει ένα Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης, με στόχο την αντιμετώπιση των ορατών, περιβαλλοντικών και όχι μόνο, κινδύνων που θα αντιμετωπίσουμε κατά κύριο λόγο και πρωτίστως στη δική μας, περιοχή.
Ανακοίνωσε το διορισμό του καθηγητή Κώστα Παπανικόλα, Προέδρου του Ινστιτούτου Κύπρου, ως Συμβούλου και Ειδικού Απεσταλμένου του για την Κλιματική Αλλαγή.
Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πλανήτη και τη ζωή του ανθρώπου πάνω σε αυτόν. Επισήμανε ότι η γενιά μας ίσως να είναι η τελευταία γενιά που μπορεί να σώσει τον πλανήτη και κάλεσε όλους να εκμεταλλευθούν την κάθε μέρα, μέσα από απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.