Ένα παράξενο ψάρι ξεβράστηκε στη Νότια Καλιφόρνια

Ένα παράξενο και πελώριο είδος ψαριού ξεβράστηκε σε παραλία της Νότιας Καλιφόρνιας την περασμένη εβδομάδα.

Οι ερευνητές του UC Santa Barbara's Coal Oil Point Reserve, που μελετούν την περιοχή όπου βρέθηκε το μυστηριώδες πλάσμα, θεώρησαν πως πρόκειται για κάποιου είδους ορθαγορίσκου, όμως, η αλήθεια ήταν πολύ εντυπωσιακότερη.
Όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για ένα είδος ψαριού που δεν είχε βρεθεί ποτέ ξανά στην Βόρεια Αμερική και ανήκει στο είδος «hoodwinker sunfish».
Η θαλάσσια βιολόγος του Auckland War Memorial Museum Marianne Nyegaard εμφανίστηκε βέβαιη πως πρόκειται γι’ αυτό το ψάρι και περιγράφοντας την αντίδρασή της όταν ανακάλυψε τι ήταν σημείωσε: «Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Παραλίγο να πέσω από την καρέκλα μου».
Η Nyegaard «κυνηγά» το συγκεκριμένο είδος εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε ένα από τα ψάρια που έχει εντοπίσει, όμως, ήταν στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Χιλή. Όπως είπε, σύμφωνα με το CNNi, υπάρχουν αναφορές για εμφάνισή του και στην Ολλανδία, αλλά ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

4

Υπάρχουν πέντε διαφορετικά είδη αυτού του ψαριού και όλα ζουν σε διαφορετικές περιοχές του κόσμου. «Για αυτό είναι τόσο συναρπαστικό το ότι βρέθηκε στην Καλιφόρνια. Είναι ενδιαφέρον το να ανακαλύψουμε τι οδήγησε το ψάρι στο να περάσει τον ισημερινό (θεωρείται πως το ψάρι ταξίδεψε από την Χιλή)», είπε η ίδια.
Η Jessica Nielsen, εργαζόμενη του Coal Oil Point Reserve, εντυπωσιάστηκε όταν είδε από κοντά το νεκρό ψάρι στην παραλία. «Είναι ο πλέον αξιοθαύμαστος οργανισμός που έχω δει να ξεβράζεται στην παραλία τα τελευταία χρόνια», σημείωσε σε ανακοίνωση του UC Santa Barbara.
«Είναι το πιο παράξενο ψάρι που έχω δει ποτέ μου», είπε ο συνάδελφός της και  επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σάντα Μπάρμπαρα, Thomas Turner. Μάλιστα, για να δείξει το πόσο μεγάλο είναι το ψάρι, ο γιγαντόσωμος άντρας άπλωσε τα χέρια του αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να καλύψει την έκταση του ψαριού.

1

«Δεν έχε ουρά και δεν έχει δόντια. Έχει απλά ένα μεγάλο κενό στο στόμα του», είπε, περιγράφοντας το παράξενο θέαμα που αντίκρισε.
«Όταν έμαθα πως αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που εντοπίστηκε στην Αμερική και η δεύτερη στο βόρειο ημισφαίριο, ενθουσιάστηκα», σημείωσε ο Turner.
Όσο για το καίριο ερώτημα, πώς βρέθηκε σε αυτή την περιοχή το ψάρι… κανείς δεν έχει μία σαφή απάντηση.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:09

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.