Εκστρατεία αποφυγής ψεκασμών ενόψει ανθοφορίας

Εκστρατεία διαφώτισης για την αποφυγή ψεκασμού μελισσοτοξικών φυτοπροστατευτικών προϊόντων στο στάδιο της ανθοφορίας.

Το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, στο πλαίσιο στήριξης της εκστρατείας διαφώτισης για την προστασία των μελισσών και άλλων επικονιαστών, και ενόψει της ανθοφορίας των οπωροφόρων δέντρων, καθώς και της μεταφοράς μελισσιών κοντά σε δενδρώδεις ή άλλες καλλιέργειες, πληροφορεί το κοινό ότι πρέπει να αποφεύγονται οποιοιδήποτε ψεκασμοί μελισσοτοξικών σκευασμάτων στο στάδιο ανθοφορίας.
Η συμμόρφωση με τους περί Ορθολογικής Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων Κανονισμούς του 2012 καθώς επίσης και το περί Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων Διάταγμα του 2018 (Εθνικό Σχέδιο Δράσης) αποτελεί υποχρέωση όλων των καλλιεργητών. Πριν από την εφαρμογή φυτοπροστατευτικών προϊόντων επιβάλλεται η προσεκτική ανάγνωση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών της ετικέτας τους. Η μη τήρηση των οδηγιών της ετικέτας οποιουδήποτε σκευάσματος αποτελεί αδίκημα σύμφωνα με τον Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων Νόμο του 2011.
Το Τμήμα Γεωργίας υπενθυμίζει ότι οι μελισσοκόμοι έχουν την υποχρέωση να αναγράφουν σε κάθε μελισσοκομείο το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση τους και προαιρετικά το τηλέφωνο τους. Επίσης, στο πίσω μέρος της κάθε κυψέλης πρέπει να υπάρχει η ενδεδειγμένη σήμανση όπως ορίζεται από το Τμήμα Γεωργίας (Αρχικά Επαρχίας Λ, ΛΕ, ΛΑ, Π, Α - Αρ. Μελισσοκομικού Μητρώου - Αρ. Κυψέλης) για εύκολη αναγνώριση και ταυτοποίηση του κατόχου: π.χ. Λ - 155 - 10
Στις περιπτώσεις που απαιτείται η απομάκρυνση του μελισσοκομείου για οποιονδήποτε λόγο από την περιοχή, θα πρέπει να ενημερώνεται άμεσα το οικείο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο για τη σχετική σήμανση που αναγράφεται στις κυψέλες ή στο μελισσοκομείο, προκειμένου να εντοπίζεται ο κάτοχος των κυψελών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κλάδος Προστασίας Φυτών και Μελισσοκομίας: 22408535, 22408534

Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λευκωσίας: 22819704

Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λεμεσού:
25803900

Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας:
24202840

Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Αμμοχώστου: 23812130
Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Πάφου:
26804600

Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Πιτσιλιάς:
25874031

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:19

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Συνάντηση Ερντογάν με επικεφαλής πολιτικού γραφείου Χαμάς
18:55
Συναγερμός στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Δανίας
18:07
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
18:00
Εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.