Ριζική ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων με τη χρήση του ENERFUND

Οι δυνατότητες του εργαλείου ENERFUND παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2019 σε συνέδριο στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της ευρείας συζήτησης με κύριο θέμα τα ενεργειακά δεδομένα στην Ευρώπη.

Ανακοίνωση από το Cyprus Energy Agency αναφέρει ότι το εργαλείο ENERFUND στοχεύει στην κινητοποίηση επενδύσεων ριζικής ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στην Ευρώπη. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Horizon 2020» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και παρέχει χρήσιμες και επικαιροποιημένες πληροφορίες σε ενδιαφερόμενους φορείς (όπως χρηματοδοτικούς φορείς, τοπικές αρχές και πάροχους Ενεργειακών Υπηρεσιών), που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος στην Ευρώπη.

Το δωρεάν εργαλείο ENERFUND περιλαμβάνει δεδομένα κτιρίων και κτιριακών μονάδων από 13 χώρες της Ευρώπης και προσφέρει τη δυνατότητα σύγκρισής τους μέσω της βαθμολογίας ENERFUND. Η βαθμολογία κυμαίνεται από το 0 (καμία προοπτική ενεργειακής αναβάθμισης) μέχρι το 100 (ιδανικό κτίριο για ενεργειακή αναβάθμιση) και είναι το αποτέλεσμα μιας εξίσωσης που χρησιμοποιεί επιλεγμένες παραμέτρους, καθοριστικές για τη λήψη απόφασης ενεργειακής αναβάθμισης σε ένα κτίριο.

Το διαδικτυακό εργαλείο διατίθεται από τον Ιανουάριο του 2018 και από τότε αναβαθμίζεται συνεχώς, παρέχοντας στον χρήστη περισσότερες επιλογές και δυνατότητες, καθώς επίσης και περισσότερα δεδομένα για τα κτίρια. Παρέχει πληροφορίες για κτίρια στις εξής χώρες: Βουλγαρία, Κύπρος, Δανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί στο εργαλείο 73 εκατομμύρια δεδομένα κτιρίων από 8 εκατομμύρια Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης, ενώ για κάθε κτίριο καθορίζεται η ακριβής του τοποθεσία και προβάλλεται στον χάρτη με μια κουκκίδα με χρώμα που αντιστοιχεί στην ενεργειακή του κλάση. Το εργαλείο φιλοδοξεί να προσφέρει σύντομα περισσότερα δεδομένα και δυνατότητες.

Οι δυνατότητες του εργαλείου παρουσιάστηκαν τον Ιανουάριο του 2019, σε συνέδριο στις Βρυξέλλες με τίτλο “New technologies and open data levers to achieve climate and energy goals” Η παρουσίαση αυτή ήταν ένα μέρος από μια ευρεία συζήτηση με κύριο θέμα τα ενεργειακά δεδομένα στην Ευρώπη, στην οποία συμμετείχαν και οργανισμοί από άλλα σχετικά έργα, ενώ περιλάμβανε ομιλητές από διάφορους φορείς (Climate KIC, DG Energy, Energy Web Foundation, κ.α). Όλες οι παρουσιάσεις του συνεδρίου είναι διαθέσιμες στον πιο κάτω σύνδεσμο της ιστοσελίδας ENERFUND:
http://enerfund.eu/2019/01/24/enerfund-final-conference-new-technologies-open-data-levers-achieve-climate-energy-goals/

Για περιήγηση στο εργαλείο επισκεφθείτε τον σύνδεσμο http://app.enerfund.eu/ ενώ στο κανάλι YouTube διατίθενται βίντεο επεξήγησης της χρήσης του:
Why you should use ENERFUND: https://www.youtube.com/watch?v=_XViB-k6mtg
How to use ENERFUND: https://www.youtube.com/watch?v=VloZg890Ml8

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το [email protected] και για τα τελευταία νέα επισκεφτείτε τον σύνδεσμο http://enerfund.eu/

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 05:34

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.