Η Λάρνακα βραβεύθηκε ως "Πράσινη πόλη της Κύπρου"

Η Λάρνακα βραβεύθηκε με την Πράσινη Σημαία ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2018».


Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «η πόλη ύστερα από αίτηση της στο Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης για τα Παγκύπρια Βραβεία «Πράσινες Πόλεις & Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου», έχει βραβευθεί με την Πράσινη Σημαία, ως Πράσινη Πόλη της Κύπρου για το 2018».

Ο Δήμος Λάρνακας «συμμετείχε με το πρόγραμμα «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι!». Πρόκειται για πρωτοβουλία της Επιτροπής Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας», την οποία υιοθέτησε ο Δήμος Λάρνακας για σταδιακό τερματισμό της χρήσης των πλαστικών καλαμακιών και της χρήσης άλλων φιλικών προς το περιβάλλον όπως τα μεταλλικά καλαμάκια πολλαπλών χρήσεων, τα βιοδιασπώμενα, τα χάρτινα και άλλα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το έργο έχει διάρκεια από 1/09/2018 έως και 31/12/2020 και σ’αυτό συμμετέχει ο Δήμος Λάρνακας, επιχειρήσεις και Οργανισμοί. Ο Δήμος Λάρνακας βραβεύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με την Πράσινη Σημαία, καθώς το 2017 ανακηρύχτηκε Πράσινη Πόλη, για το πρόγραμμα «Γνωρίστε τις Αλυκές».

Η απονομή των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου 2019, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο και η επίδοση των Βραβείων θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:15

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.