E.E.: Πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή

Πρωτοβουλία της Κύπρου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, παρουσίασε στον Επίτροπο για το Κλίμα και την Ενέργεια, τον Μ. Α. Κανιέτε, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Αυτό δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην κάμερα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών στις Βρυξέλλες.
"Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον Επίτροπο για το Κλίμα και την Ενέργεια, τον κ.Κανιέτε, στον οποίον παρουσιάσαμε την πρωτοβουλία που θέλει να αναπτύξει η Κύπρος για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η οποία ως γνωστόν, πλήττεται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ο Υπουργός.
"Θεωρώ ότι ήταν θετική η αντιμετώπιση αυτής της πρωτοβουλίας από μέρους του Ευρωπαίου Επιτρόπου, μας ζήτησε περισσότερες πληροφορίες, περισσότερες λεπτομέρειες τις οποίες εμείς θα τους τις δώσουμε εντός της εβδομάδας, ούτως ώστε να δούμε και ποιος θα μπορούσε να είναι ο ρόλος της Κομισιόν σε αυτή την προσπάθεια", συμπλήρωσε ο Υπουργός και τόνισε ότι "σε κάθε περίπτωση θέλουμε αυτή η πρωτοβουλία που θα αναπτύξει η Κύπρος να ευθυγραμμίζεται και με τις αρχές και με τις δράσεις τη ΕΕ, αλλά ουσιαστικά να είναι ο βραχίονας της συμφωνίας των Παρισίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής - να είναι η συνεισφορά της ευρύτερης περιοχής στην προσπάθειας που γίνεται παγκόσμια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:48

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.