Το Brexit προκαλεί ήδη έλλειψη προσωπικού στην Βρετανία

Η έλλειψη προσωπικού στις βρετανικές επιχειρήσεις επιδεινώθηκε τον Ιούλιο, λόγω της αποχώρησης υπαλλήλων που είναι υπήκοοι χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά από το περυσινό δημοψήφισμα, ανακοίνωσε χθες μια οργάνωση που εκπροσωπεί γραφεία εύρεσης εργασίας.

Η Συνομοσπονδία Έρευσης και Πρόσληψης (REC) είπε ότι η διαθεσιμότητα προσωπικού γενικώς σημείωσε την μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου ενάμισυ χρόνου τον περασμένο μήνα. "Τα τμήματα της οικονομίας που στηρίζονται περισσότερο σε ευρωπαίους εργαζόμενους βρίσκονται κάτω από ακόμα μεγαλύτερη πίεση, καθώς πολλοί εργαζόμενοι της ΕΕ επιστρέφουν στις πατρίδες τους", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Συνομοσπονδίας, Κέβιν Γκριν.

Η μεγαλύτερη έλλειψη παρουσιάζεται στο Λονδίνο, όπου ο αριθμός των προσλήψεων αυξάνεται με πολύ χαμηλότερο ρυθμό από οπουδήποτε αλλού στη Βρετανία. "Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ένα ουσιώδες τμήμα της αγοράς εργασίας του Λονδίνου, δεν προσλαμβάνουν με τον συνήθη ρυθμό, καθώς η ανασφάλεια που έχει δημιουργήσει το Brexit τους καθιστά επιφυλακτικούς", πρόσθεσε ο Γκριν.

Η άνοδος της ζήτησης προσωπικού ήταν αντίστοιχη με το επίπεδο του Μαΐου, όταν είχε σημειωθεί η ψηλότερη αύξηση των τελευταίων δύο ετών, και ώθησε τους αρχικούς μισθούς μονίμων θέσεων στο ψηλότερο σημείο τους τους τελευταίους 20 μήνες. Το ωρομίσθιο για τους μη μόνιμους αυξήθηκε, επίσης.

Οι προηγούμενες αυξήσεις μισθών, ωστόσο, όπως μετρήθηκαν απο την Συνομοσπονδία, δεν έχουν οδηγήσει σε μεγαλύτερες ανόδους στις ευρύτερες μετρήσεις αύξησης μισθών, θέμα το οποίο παρακολουθεί ιδιαίτερα στενά η Τράπεζα της Αγγλίας, καθώς εξετάζει πότε να αυξήσει τα επιτόκια από τα τωρινά χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, όταν οι μισθοί (μαζί με τα επιδόματα) προσαρμοστούν στον πληθωρισμό, παρουσιάζουν πτώση 0,7% στους τρεις μήνες πριν τον Μάιο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, σημειώνοντας την μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα του 2014.

Ο Τζέιμς Μακγκρόι, διευθυντής του Open Britain, μιας ομάδας που υποστήριξε την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ και τώρα επιθυμεί να κρατήσει στενή συνεργασία με την Ένωση, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να διευκρινίσει ότι οι πολίτες της ΕΕ εξακολουθούν να είναι ευπρόσδεκτοι. "Θα πρέπει να ξεκινήσουν με το να εγκαταλείψουν τον καταστροφικό και ανέφικτο στόχο της περικοπής της καθαρής μετανάστευσης σε δεκάδες χιλιάδες", είπε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:36

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.