Απογοήτευση Thalis για απόφαση απόβλητων ελαστικών

Η εταιρεία Thalis Engineering Co Ltd «με λύπη και απογοήτευση» πληροφορήθηκε από τον Τύπο ότι η Κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση της μεταφοράς των απόβλητων ελαστικών στο τσιμεντοποιείο Βασιλικού για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη, «με σοβαρά μεγαλύτερη οικονομική δαπάνη, χωρίς καν να εξεταστεί η δική μας πρόταση, αλλά και ούτε καν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντας δεν έχουν δεχθεί, παρά τις προσπάθειες μας, να συναντηθούν μαζί μας ή να μας μιλήσουν καν στο τηλέφωνο», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.
 
Προστίθεται πως, με την πρότασή τους, ζητούσαν όπως τους επιτραπεί να εισέλθουν στην περιοχή Λατούρος, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για ασφαλή φύλαξη και προστασία, και στη συνέχεια να προχωρήσουν επί τόπου στον τεμαχισμό, τη συσκευασία και τη μεταφορά των ποσοτήτων στις αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις τους, με σκοπό την πλήρη ανακύκλωση τους με τη μέθοδο της πυρόλυσης.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εταιρεία Thalis Engineering Co Ltd, σε συνεργασία με την εταιρεία Strat Bioenergy Ltd, έχει πάρει την επενδυτική απόφαση να προχωρήσει με την εγκατάσταση εργοστασίου πυρόλυσης και ανακύκλωσης απόβλητων ελαστικών στην βιομηχανική περιοχή Γερίου, και σημειώνει ότι το έργο είναι πλήρως αδειοδοτημένο.
 
«Οι εργασίες για την εγκατάσταση της μονάδας είναι ήδη σε πολύ προχωρημένο σημείο. Έχει ήδη παραγγελθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός και εντός Σεπτεμβρίου ξεκινούμε την ανέγερση των αναγκαίων υποδομών που θα υποδεχθούν τον σχετικό εξοπλισμό. Αναμένουμε ότι η μονάδα μας θα είναι σε πλήρη λειτουργία τέλος του έτους ή το αργότερο αρχές του 2018», αναφέρει η εταιρεία, επισημαίνοντας ότι η μονάδα θα είναι τελευταίας τεχνολογίας, με περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις.
 
Προσθέτει ότι, «παρ’ όλον ότι η αρχική απόφαση της εταιρείας μας ήταν να αρχίσουμε να δεχόμαστε και να παραλαμβάνουμε απόβλητα ελαστικά ταυτόχρονα με τη λειτουργία της μονάδας μας, εκτιμώντας τη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τόσο από τη φωτιά στην περιοχή Βασιλικού, όσο και τη δικαιολογημένη ανησυχία από τη συσσώρευση τεράστιας ποσότητας απόβλητων ελαστικών στην περιοχή του λατομείου Λατούρος, και με δεδομένο ότι η υπό ανέγερση μονάδα μας βρίσκεται σε ευθεία απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από το συγκεκριμένο σημείο, καταθέσαμε προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους γραπτώς συγκεκριμένη πρόταση για την άμεση παραλαβή και διαχείριση των ελαστικών αυτών».
 
Η εταιρεία σημειώνει ότι, «παρ’ όλον ότι η απόφαση της Κυβέρνησης ουδόλως επηρεάζει κατά τρόπο ουσιαστικό τη βιωσιμότητα ή τα σχέδια της εταιρείας μας, εν τούτοις λόγω του ότι η όλη στάση των αρμόδιων τμημάτων της Κυβέρνησης μας προκαλεί τόση έκπληξη, μας είναι ακατανόητη και μας προκαλεί πολλά εύλογα ερωτήματα, θεωρήσαμε ότι είναι καθήκον μας να ενημερώσουμε ανάλογα τόσο την κοινή γνώμη όσο και τους αρμόδιους ελεγκτικούς θεσμούς».

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΚ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.