ΕΕ: Συμφωνία για Kλιματική αλλαγή

Εγκρίθηκαν από του 28 της ΕΕ και τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.



Συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει "με σθένος" τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών μελών της να εφαρμόσουν ταχέως και πλήρως τη συμφωνία των Παρισίων, να συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων χρηματοδότησης της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσουν να ηγούνται στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος.

Η ΕΕ επισημαίνει ότι "η συμφωνία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος των παγκόσμιων προσπαθειών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί".

Σημειώνουν δε ότι "η συμφωνία αποτελεί βασικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας" ενώ "είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την εφαρμογή της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030".

Κατά τους 28 "η πρόσφατη έγκριση της νέας ευρωπαϊκής συναίνεσης για την ανάπτυξη, επιδιώκοντας παράλληλα μια ευρύτερη ατζέντα, θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη αυτού του στόχου".

"Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της θα ενισχύσουν τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων, ιδίως με τις πλέον ευάλωτες χώρες, αποδεικνύοντας έτσι την αλληλεγγύη προς τις μελλοντικές γενιές και την ευθύνη για ολόκληρο τον πλανήτη", αναφέρεται στα συμπεράσματα.

Τέλος "το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο των κρατών μελών και την Κομισιόν να εξετάσουν όλα τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών". "Η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους μη κρατικούς φορείς, αξιοποιώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που παρέχεται από το Παγκόσμιο Θεματολόγιο για το Κλίμα", καταλήγει το κείμενο των συμπερασμάτων.

Πηγή : (ΚΥΠΕ/ΘΑ/ΜΜ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:39

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
06:13
Οι ΗΠΑ άσκησαν το βέτο που διαθέτουν κατά τη ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας για την ένταξη της Παλαιστίνης ως κράτους πλήρους μέλους στον ΟΗΕ
06:05
Έλαβε χώρα η αντεπίθεση του Ισραήλ εναντίον του Ιράν-Έπληξε στρατιωτική αεροπορική βάση
05:45
18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.