Ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους €47,48 εκατομμύρια εισέπραξε την τελευταία τριετία το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Κατά 3% αυξήθηκε το 2ο τρίμηνο του έτους η απασχόληση στην Κύπρο, φθάνοντας στα 433.954 άτομα, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.
Την κατάργηση των αρχικών τελών εγγραφής πλοίων προωθεί το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε μια προσπάθεια να δώσει περαιτέρω ώθηση στο κυπριακό νηολόγιο, δήλωσε η αρμόδια Υφυπουργός Νατάσα Πηλείδου.
Τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας θα είναι κλειστά από τις 11 και 30 σήμερα το πρωί, λόγω της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ενσωμάτωσης των εργασιών της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής κατά τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, με το κλίμα να μοιάζει μάλλον βελτιωμένο μετά την αισιόδοξη εκτίμηση της Fed, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς και την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητα τα κατευθυντήρια επιτόκιά της.
Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης μετά την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2020 εξέφρασε την ικανοποίηση του και ευχαριστίες στη Βουλή, τον Πρόεδρο της Βουλής και όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα και ιδιαιτέρως στα κόμματα τα οποία υπερψήφισαν τον Προϋπολογισμό, ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη.
Η Ολομέλεια της Βουλής στην κορυφαία συνεδρία του κοινοβουλευτικού σώματος ψήφισε σε νόμο τον Προϋπολογισμό του 2020 με 29 ψήφους υπέρ κατά και 23 εναντίον.
Η Κύπρος υπέγραψε Μνημόνια Συνταντίληψης και μονογραφήθηκαν Διμερείς Αεροπορικές Συμφωνίες με τη Χιλή, τη Τζαμάικα, την Κολομβία, τη Ρουάντα, τις Σεϋχέλλες, τις Μπαχάμες, την Κορέα και την Κένυα, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης ICAN (ICAO Air Services Negotiations Conference), η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 2 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, στην Άκαμπα της Ιορδανίας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτή την έφεση που καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε διακοπεί η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων Μιχάλη Ζολώτα και Μιχάλη Φόλε στην υπόθεση Focus.
Σε ψηφοφορία τίθεται γύρω στις 18:30 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2020.
Με τις ομιλίες βουλευτών από όλα τα κόμματα, συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2020.
Στα €2,23 δισεκατομμύρια ανήλθαν τα έσοδα από τον τουρισμό την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2019, παρουσιάζοντας μείωση 1,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της ιστοσελίδας του ΡΙΚ διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, με ή χωρίς επεξεργασία και χωρίς γραπτή άδεια του ΡΙΚ.
Copyright © 2014
Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου