Υπ. Οικονομικών: Είμαστε σε θέση να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις μας

Για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις μας για την οικονομία προς τα πάνω καθώς αίρονται τα περιοριστικά μέτρα και περνάμε στην επόμενη φάση, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο δίκτυο CNBC.
 
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίπτωση της Κύπρου δεν θα υπερισχύσει το απαισιόδοξο σενάριο για την οικονομία. Ωστόσο, όπως είπε, για την αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζονται όσο το δυνατό περισσότερα εργαλεία από την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
 
Ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι τα κράτη – μέλη θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα σε επίπεδο Eurogroup, ώστε να υπάρξει ανταπόκριση στις ανάγκες της κάθε χώρας.  
 
Δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι η Κύπρος θα έχει σημαντικές τουριστικές αφίξεις και ότι αυτή η χρονιά δεν θα είναι καταστροφική για τον τουρισμό, αλλά αντίθετα η Κύπρος θα είναι ένας ασφαλής προορισμός για τους Ευρωπαίους τουρίστες.
 
Αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα που έλαβε η Κύπρος για αντιμετώπιση του COVID-19, σημειώνοντας ότι η χώρα είναι σχεδόν ελεύθερη από την πανδημία αυτή τη στιγμή, καθώς και στα κίνητρα που δίνονται για τον τουρισμό και για την ετοιμότητα του συστήματος υγείας να διαχειριστεί τη νόσο, με ένα υψηλό ποσοστό μονάδων εντατικής θεραπείας.  

 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 20:45

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
18:00
«Χίτλερ της εποχής μας ο Νετανιάχου», επιμένει ο Ερντογάν
17:46
Κατηγορίες εναντίον των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για την εισαγωγή σκύλων
17:40
Η νεκροτομή δεν αποκάλυψε το φύλο και την ηλικία του πτώματος στην Αγία Θέκλα
17:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
16:29
ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται η μεταρρύθμιση στο φορολογικό σύστημα
16:18
Άκαρπες οι έρευνες για εντοπισμό του δράστη της απόπειρας φόνου
16:02
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.