Σύμπραξη εμπορικών κέντρων με σκοπό τη στήριξη του λιανικού εμπορίου

Τα πέντε κύρια εμπορικά κέντρα της Κύπρου έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, αποστέλλοντας επιστολή σε διάφορα κυβερνητικά τμήματα, κομματικούς ηγέτες και άλλους αρμόδιους φορείς, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τους ένοικους των εμπορικών κέντρων αλλά και τον τομέα του λιανικού εμπορίου στο σύνολό του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η εν λόγω επιστολή, που στηρίζεται από το MYMALL Limassol, Kings Avenue Mall, Nicosia Mall, Mall of Cyprus και Mall of Engomi, υπογραμμίζει τη σημασία που διαδραματίζουν τα εμπορικά κέντρα στον τομέα της απασχόλησης, αφού εργοδοτούν πέραν των 4000 ατόμων στον τομέα πωλήσεων, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό εργοδοτουμένων  σε χώρους εστίασης και τροφοδοσίας.
 
Σημειώνεται ότι, δεδομένης της αναστολής εργασιών στα εμπορικά κέντρα, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, συνεπακόλουθα έχουν ανασταλεί και οι εργασίες των εργοδοτουμένων.

Επιπρόσθετα, τα Εμπορικά Κέντρα αναφέρονται στη σημαντικότητα του κύκλου εργασιών που έχουν συνολικά, προσφέροντας στην οικονομία σημαντικά έσοδα από τον Φ.Π.Α., με ποσό που ξεπερνά τα €80εκ ετησίως, καθώς επίσης και από άλλες φορολογίες, δημοτικά τέλη κλπ.

Η ομάδα αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί η απαραίτητη στήριξη στον τομέα, προκειμένου να διασφαλιστεί η απασχόληση. Πιθανή αύξηση της ανεργίας, τονίζεται, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο δυναμικό.
 
«Η μη στήριξη των εμπορικών κέντρων από το κράτος, θα καταστήσει αδύνατη την εκπλήρωση των οικονομικών τους υποχρεώσεων, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις οικονομικές συνθήκες της χώρας. Επικροτούμε τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κυβέρνηση. Ωστόσο, επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη του λιανικού τομέα θα διασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και την άμεση ανάκαμψη της οικονομίας”, προστίθεται.

Αναγνωρίζοντας, αναφέρεται, τις τεράστιες προσπάθειες που γίνονται από όλους για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας επιδημίας του COVID-19, η ομάδα δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω διάλογο για το θέμα, στον κατάλληλο χρόνο, και προσδοκεί ότι τα μέσα που λήφθηκαν ή και θα ληφθούν,  θα περιορίσουν την εξάπλωση του ιού και θα διασφαλίσουν την ομαλή επιστροφή του λιανικού τομέα και του τομέα σίτισης στην κανονική τους ροή το συντομότερο δυνατό, ενώ η υγεία, η ασφάλεια και η ευημερία όλων των ενδιαφερόμενων μελών παραμένει η μέγιστη προτεραιότητα.
 

Πηγή ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 21:57

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.