ΥΠΟΙΚ:Μορατόριουμ καταβολής δόσεων και κρατικές εγγυήσεις

Αναστολή αποπληρωμής δόσεων για δάνεια κεφαλαίου και τόκου, μέχρι το τέλος του χρόνου, περιλαμβάνει το αναθεωρημένο πακέτο μέτρων στήριξης που ανακοίνωσε το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Καλύπτονται οι επιχειρήσεις, τα φυσικά πρόσωπα και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Πρόσθεσε ότι η απόφαση για αναστολή δόσεων δεν θα επιχορηγεί τις τράπεζες αλλά την πραγματική οικονομία.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνο Ηροδότου, το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα δημοσιονομικής στήριξης μισού δισεκατομμυρίου ευρώ και πρόγραμμα παραχώρησης ρευστότητας ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ στην πραγματική οικονομία.
Ο κύριος Πετρίδης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό τα μέτρα να ψηφιστούν μέχρι αύριο, καθότι θα επωφεληθούν 260 χιλιάδες εργαζόμενοι και 60 χιλιάδες επιχειρήσεις.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου είπε ότι κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν με αναδιαρθρώσεις δανείων, αξιοποιώντας την κεφαλαιακή χαλάρωση ενός κόμμα τριών δισεκατομμυρίου ευρώ που δόθηκε από τη Φρανκφούρτη και τη Λευκωσία στις τράπεζες.
Τόνισε ότι σε συνδυασμό με τη χαλάρωση της Κεντρικής Τράπεζας για παρατραβήγματα και βραχυπρόθεσμο δανεισμό, θα είναι εφικτή η τροφοδότηση των επιχειρήσεων με ρευστό από τις τράπεζες.
Η Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα το επόμενο διάστημα.
Το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας ενέκρινε το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο.
Τα νομοθετήματα τα οποία διέπουν το πακέτο μέτρων, θα βρεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που θα έχουν στις έξι το απόγευμα οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, με τους αρμόδιους Υπουργούς.
Αύριο θα συζητηθούν στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και το απόγευμα η Ολομέλεια του Σώματος θα κληθεί να το ψηφίσει.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:12

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.