Την έρευνα για τις τραπεζικές χρεώσεις, συζήτησαν ΥΠΟΙΚ - Διοικητής ΚΤ

Συνάντηση είχαν την περασμένη Παρασκευή ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) Κωνσταντίνος Ηροδότου με κύριο θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, την έρευνα που διενεργεί ο Διοικητής της ΚΤ σε σχέση με τις χρεώσεις που επιβάλουν οι τράπεζες σε τραπεζικούς λογαριασμούς και υπηρεσίες τους.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών, συζητήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τη συγκεκριμένη έρευνα.
 
Μετά την παράδοση από τον Διοικητή της ΚΤ των αποτελεσμάτων της έρευνας του, ο Υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει, σε περίπτωση που προκύπτει ανάγκη, στην έκδοση διατάγματος για τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες.
 
Το θέμα των χρεώσεων των τραπεζών συζήτησε δύο φορές μέχρι σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, στην παρουσία του Διοικητή της ΚΤ, τη μια στις 6 Νοεμβρίου του 2019 και τη δεύτερη στις 5 Φεβρουαρίου 2020.
 
Νέα συνεδρία της Επιτροπής για το θέμα έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου, υπό το φως του αποτελέσματος που θα υπάρξει από τη μελέτη που διεξάγει η Κεντρική Τράπεζα για τις χρεώσεις στην ΕΕ και για την πραγματικότητα  των κυπριακών νοικοκυριών (βασικοί μισθοί και άλλες ανάγκες).
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Ζαχαρίας Ζαχαρίου είχε τότε διαβεβαιώσει ότι η Επιτροπή θα εφαρμόσει όλη την επιρροή που διαθέτει προκειμένου να αρθούν οι υπερχρεώσεις των τραπεζών, οι οποίες σε κάποιες των περιπτώσεων φθάνουν μέχρι και 300%, ιδιαίτερα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τους συνταξιούχους και όλο τον πληθυσμό, που δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο ή τις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ).
 
Σημείωσε πως ο λογαριασμός των βασικών αναγκών μιας οικογένειας, στον οποίον εμβάζεται η σύνταξη, το επίδομα ή και ο μισθός και πληρώνονται οι λογαριασμοί για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, πρέπει - όπως συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες- να χρεώνεται εντελώς διαφορετικά από τους υπόλοιπους λογαριασμούς.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:47

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.