Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΟΙΚ για τη συνεδρίαση του Eurogroup

Η φορολογική μεταρρύθμιση και συγκεκριμένα η μετάβαση από την φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην περιβαλλοντική φορολογία θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνεδρία του Eurogroup, τη Δευτέρα, στην οποία την Κύπρο θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο, ο κ. Πετρίδης αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogrοup, τη Δευτέρα και επιστρέφει στην Κύπρο στις 18 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη που έχει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Eurogroup, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει επίσης τα κύρια σημεία της για τον απολογισμό της οικονομικής διακυβέρνησης, με επικέντρωση στα σημεία που αφορούν την ευρωζώνη.
Στο πλαίσιο των συζητήσεων για την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις σε θέματα φορολογίας, εστιάζοντας στην μετακίνηση από την φορολογία της εργασίας σε άλλες μορφές φορολογίας. Αναμένεται να δοθεί έμφαση ειδικότερα στην μετακίνηση από την φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην περιβαλλοντική φορολογία. Στόχος, αναφέρεται, είναι η ενίσχυση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών πολιτικής.

Η Κλιματική Αλλαγή θα απασχολήσει επίσης τους ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης με παρουσιάσεις από εμπειρογνώμονες.

Το Eurogroup θα ανταλλάξει επίσης απόψεις για την οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη στη βάση των Χειμερινών Προβλέψεων της Κομισιόν για το 2019.


Το Eurogroup θα ενημερωθεί επίσης από τους θεσμού για τα κύρια ευρήματά τους αναφορικά με το 12ο μεταμνημονιακό έλεγχο της Ιρλανδίας.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα ενημερώσει τους Υπουργούς Οικονομικών για το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησής του.

Το σώμα θα συζητήσει επίσης, μεταξύ άλλων, προσχέδιο εισηγήσεων για το 2020 για την ευρωζώνη, εν όψει της έγκρισης τους από το Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Θεμάτων (ECOFIN).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 22:52

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.