Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %13 %336 %2019 %09:%Δεκ

Άνοδο στερλίνας έφερε το αποτέλεσμα των εκλογών

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μεγάλο άλμα πραγματοποίησε η στερλίνα μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών και την ευρεία πλειοψηφία που επιτυγχάνει ο πρωθυπουργός Τζόνσον.
Το Βρετανικό νόμισμα αύξησε την ισοτιμία του έναντι του ευρώ στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2016, αμέσως μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. Καταγράφηκε άνοδος σχεδόν δύο τοις εκατό.
Η στερλίνα άγγιξε επίσης την ψηλότερη ισοτιμία της έναντι του δολαρίου εδώ και ενάμιση χρόνο.
Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές οι αγορές εκφράζουν την ανακούφιση τους, καθώς το αποτέλεσμα δημιουργεί σαφήνεια για το μέλλον και κοινοβούλιο με πλειοψηφία, απομακρύνοντας τις αβεβαιότητες που επιβαρύνουν τη Βρετανική οικονομία.
Το σημαντικό, προστίθεται, είναι πως τώρα υπάρχει η καθαρή βούληση του λαού και του κοινοβουλίου, κάτι που ενδεχομένως να φέρει και την επιστροφή των επενδύσεων.

Ανοδικές τάσεις και στο Τόκιο

Με ισχυρές ανοδικές τάσεις κινούνται οι δείκτες και στο χρηματιστήριο του Τόκιο, με το κλίμα να είναι επηρεασμένο από τα νέα ρεκόρ στη Γουόλ Στρητ και την αισιοδοξία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε άνοδο σχεδόν δυόμιση τοις εκατό και ο ευρύτερος δείκτης Topix, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης που επικρατεί, σημείωσε άνοδο πέραν του ενάμιση τοις εκατό.

Σύνταξη: Κωνσταντίνος Τσιντάς