Τ.Α.: Τις αντιδράσεις Δήμων σχολιάζει ο νέος ΥΠΕΣ

Αυτοί οι οποίοι διατείνονται ότι δεν θέλουν ή διαφωνούν με την μεταρρύθμιση στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επεξηγήσουν εάν συνειδητά αποφασίζουν να μείνουν εκτός μεταρρύθμισης και να αναλάβουν την ευθύνη για την βιωσιμότητα των δήμων τους.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στο Τρίτο, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην κυβερνητική πρόταση για τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Είπε πως μέχρι στιγμής δεν έχει ακούσει από όσους αντιδρούν επιχειρήματα επί της πρότασης, παρά μόνο την βούληση τους να μην ενταχθούν, εκφράζοντας, κατά την έκφραση του, τοπικιστικές θέσεις.
Ο κύριος Νουρής απέρριψε το ενδεχόμενο δημοψηφισμάτων, τονίζοντας πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι τα δημοψηφίσματα είναι υπεκφυγή για όσου δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη.
Ανέφερε ως όσοι διαφωνούν θα κληθούν σε συζήτηση για να διασκεδάσει τις ανησυχίες τους.
Τόνισε πως οι συγχωνεύσεις δήμων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά το όχημα για την δημιουργία βιώσιμων μονάδων τοπικής αυτοδιοίκησης που θα δώσουν στους πολίτες ποιοτικότερες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος.
Είπε πως στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να ολοκληρωθεί η επεξεργασία των δύο νομοσχεδίων που βρίσκονται στην Νομική Υπηρεσία, να κατατεθούν στην Βουλή και ψηφιστεί η μεταρρύθμιση.

Σύνταξη: Μάριος Καραολής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:05

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.