Υπ. Εσωτερικών: Μεγαλύτερη πρόκληση το μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό, αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για το υπουργείο  Εσωτερικών τα επόμενα χρόνια ανέφερε  ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό  του υπουργείου για το 2020 στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Είπε ότι  οι παράτυποι μετανάστες ανέρχονται το 3,5% του πληθυσμού, ενώ υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη που η απορρόφηση μεταναστών δεν ξεπερνά το 0,1%. Απαίτηση της Κύπριακής Δημοκρατίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, είπε, είναι η μετεγκατάσταση πέντε χιλιάδων μεταναστών σε άλλες χώρες μέλη και η αντιμετώπιση γενικά των μεταναστευτικών ροών από την Ευρωπαϊκή Ενωση στο πλαίσιο της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Ο κύριος Πετρίδης ανέφερε  ότι οι αιτητές ασύλου ανέρχονται στις 15 χιλιάδες, ενώ δέκα χιλιάδες έχουν αναγνωριστεί ως πολιτικοί πρόσφυγες. Εκανε λόγο για κυκλώματα που διακινούν παράτυπους μετανάστες και δρουν στο τουρκικό έδαφος, τα οποία παρά τις δεσμεύσεις της Αγκυρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά.

Στον προϋπολογισμό του 2020 περιλαμβάνονται έργα που αφορούν  την αναβάθμιση του χώρου προσωρινής φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, και του κέντρου φιλοξένας στην Κοφίνου και την επέκταση του συστήματος παράκτιας παρατήρησης.

Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εσωτερικών ανέρχεται στα 569 εκατομμύρια  ευρώ από τα οποία τα 251 εκατομμύρια  ευρώ ή 42% αποτελούν αναπτυξιακές δαπάνες.

Πηγή: Νίκος Σχίζας

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:38

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.