Εκποιήσεις - Π. Ιωάννου: Η Βουλή να αποδεχθεί την αναπομπή

Επιστρέφει ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων η συζήτηση για την αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις.

Η επιτροπή Οικονομικών συνέρχεται εκτάκτως για να μελετήσει τις προτάσεις και τα σενάρια τα οποία θα κατατεθούν προς συζήτηση στην ολομέλεια η οποία έχει προγραμματιστεί εκτάκτως για τις 11:00.
Της ολομέλειας θα προηγηθεί συζήτηση στις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων σε μια προσπάθεια να υπάρξει κατάληξη στις τοποθετήσεις τους.
Επικρατέστερη, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής τοποθετήσεις φαίνεται να είναι η πρόταση του ΔΗΚΟ.
Η πρόταση προβλέπει αύξηση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για μεσολάβηση σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ τράπεζας και δανειολήπτη ώστε να αποφεύγονται χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες.
Απομακρυσμένο θεωρείται το σενάριο να γίνει αποδεκτή η αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές μέσα από τροποποιητικές προτάσεις των κομμάτων και των ζυμώσεων που θα προηγηθούν.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου, εισηγείται στη Βουλή να κάνει αποδεκτή την αναπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις εκποιήσεις, με την προϋπόθεση ότι θα κατατεθεί νέα πρόταση νόμου με μέτρα τα οποία θα δίνουν συνολική λύση στο πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Μιλώντας στο Τρίτο ο Παύλος Ιωάννου είπε ότι αν αυτό δεν είναι πολιτικά εφικτό, τότε εισηγείται να εγκριθεί η πρόταση του ΔΗΚΟ.
Δεν αλλάζει κάτι στις αρμοδιότητές του με όσα συζητούνται σχετικά με το νόμο για τις εκποιήσεις, ανέφερε. Η προσθήκη στον νόμο, ωστόσο, δεν είναι αμελητέα και ρυθμίζει τη συνέπεια των αρμοδιοτήτων του.
Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος χαρακτήρισε επίσης παράδοξο το γεγονός ότι οι σημαντικοί δείκτες ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας δεν συνάδουν με τους αριθμούς των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Έχει καταθέσει, πρόσθεσε, έκθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη λήψη μέτρων συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος, κατέθεσε επίσης υπόμνημα στη Βουλή εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πρέπει να αναβληθεί η συζήτηση και να δοθεί χρόνος στον ίδιο και την Κεντρική Τράπεζα να ετοιμάσουν μια νέα πρόταση.
Σε περίπτωση ψήφισης της νομοθεσίας, είπε ο Παύλος Ιωάννου, καλό θα ήταν να δοθεί περιθώριο 10 ημερών για την εφαρμογή του ώστε το γραφείο του να δοθεί χρόνο στο γραφείο του να προετοιμαστεί.

Στο μεταξύ, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, με αφορμή τη συζήτηση της νομοθεσίας για τις εκποιήσεις, προγραμματίζουν στις 10:30 ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.
Οι σύνδεσμοι καλούν τα μέλη τους και γενικά όλους τους δανειολήπτες να δώσουν μαζικά το παρόν τους.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:13

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.