Στα €10,14 δισ τα κόκκινα δάνεια τον Μάρτιο

Μείωση €151 εκατομμυρίων ή 1,46%, παρουσίασαν οι συνολικές μη εξυπηρετούμενες χορηγήσεις τον Μάρτιο, ο οποίες διαμορφώθηκαν στα €10,14 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το ποσοστό των ΜΕΧ (με βάση τη οδηγία της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών) έναντι των συνολικών δανείων υποχώρησε στο 30,6% τον Μάρτιο έναντι 31,1% τον προηγούμενο μήνα, καθώς ο ρυθμός μείωσης των κόκκινων δανείων ξεπέρασε τον ρυθμό μείωσης των συνολικών δανείων στο σύστημα.

Μικρότερη είναι η μείωση στις μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ), τα οποία υποχώρησαν κατά μόλις €34 εκατ και διαμορφώθηκαν στα €7,9 δις τον Μάρτιο, σε σύγκριση με €7,97 δις τον προηγούμενο μήνα. Ως ποσοστό των συνολικών δανείων, τα ΜΕΔ διαμορφώθηκαν στο 24% των συνολικών δανείων από 24,1% τον προηγούμενο μήνα.

Σε τριμηνιαία βάση, οι ΜΕΧ παρουσίασαν μείωση μόλις €116 εκατ, ενώ σε ετήσια βάση (Μάρτιος 2018) τα κόκκινα δάνεια παρουσιάζουν μείωση 8,23 δις, αντανακλώντας κυρίως την πώληση πακέτου ΜΕΔ από την Τράπεζα Κύρου (€2,7 δις) και την μεταφορά των ΜΕΔ της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας εκτός τραπεζικού συστήματος και στον κρατικό φορέα διαχείρισης δανείων (ΚΕΔΙΠΕΣ).

Τη μερίδα του λέοντος των κόκκινων δανείων κατέχουν τα νοικοκυριά με τις συνολικές ΜΕΧ να ανέρχονται στα €5,15 δις (μείωση €38 εκατ σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο= ή 51%, ενώ τα εταιρικά κόκκινα δάνεια διαμορφώθηκαν στα €4,7 δις τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας μείωση €118 εκατομμυρίων σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:14

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.