Το κράτος στηρίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη της υπαίθρου

Το κράτος, στο πλαίσιο των οικονομικών του δυνατοτήτων μέσα από διαφορά σχέδια χορηγιών, στηρίζει τις προσπάθειες  που στοχεύουν στη  διατήρηση και ανάπτυξη  της υπαίθρου, ειδικότερα ευαίσθητων περιοχών, όπως είναι η περίπτωση της Κατωκοπιάς, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια της πλατείας διδυμοποιήσεων Κατωκοπιάς, την Παρασκευή το απόγευμα.



Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι πάρα τα προβλήματα στην Οικονομία τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Επαρχιακή Διοίκηση θα σταθούν δίπλα στις Κοινότητες της Υπαίθρου και ιδιαίτερα των οποίων η συνεισφορά στην ανάπτυξη του τόπου είναι ανεκτίμητη. 

Ο κ. Πετρίδης είπε πως η διδυμοποίηση της κατεχόμενης Κατωκοπιάς, μιας κοινότητας με πολύχρονη ελληνική ιστορία και πολιτισμό, με  την   ιστορική  κωμόπολη  Δημητσάνα  του  νομού  Αρκαδίας   στην Πελοπόννησο (της οποίας ο πρώτος Μητροπολίτης ήταν Κύπριος), όπως επίσης και με τον ιστορικό Δήμο Καντάνου - Σελίνου του Νομού Χανίων της ηρωικής Κρήτης, μαρτυρεί τις αδελφικές σχέσεις της Κύπρου με την Ελλάδα, την ανεξίτηλη σφραγίδα του έθνους στην κοινή μας καταγωγή, την ιστορία, τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα του λαού μας.

Τυχαία όμως δεν είναι ούτε η διδυμοποίηση της Κατωκοπιάς με τη Γαλλική κωμόπολη Truyes, κοντά στην Tours, η οποία ακολούθησε την αδελφοποίηση της Μόρφου με την γειτονική πόλη Saint-Cyr sur Loire. Πρόκειται για άλλη μια ηρωική κοινότητα που κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν επιβλήθηκε κατοχή στην περιοχή, η γενναιότητα  και το θάρρος των λιγοστών κατοίκων του Truyes μετέτρεψαν τη διαχωριστική γραμμή από κατεχόμενη περιοχή σε ελεύθερη ζώνη, με ο απολογισμό για την Truyes  7  νεκρούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους  για τη Γαλλία όπως έκαναν εκατοντάδες Κύπριοι για τον τόπο τους, ανέφερε.

Ο κ. Πετρίδης σημείωσε πως η κυβέρνηση στο πλαίσιο της πολιτικής της, ενθαρρύνει και στηρίζει  πρωτοβουλίες όπως αυτές της κοινότητας Κατωκοπιάς γιατί συμβάλλουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση άλλων λαών για το κυπριακό πρόβλημα και, ταυτόχρονα, συμβάλλουν στην ενθάρρυνση και ανάπτυξη  της πολυπολιτισμικότητας, στοιχείο απαραίτητο σε μια Ενωμένη Ευρώπη που αποτελεί το σπίτι όλων μας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε πως  η διαμόρφωση της πλατείας στο συγκεκριμένο χώρο έχει συμβολική σημασία γιατί καταδεικνύει τη θέληση και αποφασιστικότητα τόσο της κυβέρνησης όσο και τη δική σας για διεκδίκηση και επιστροφή των κατεχόμενων εδαφών μας  μέσα από μια δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος. 


Μέχρι να έρθει όμως εκείνη η στιγμή, η κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο του οποίου προΐσταμαι καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να γίνει όσο το δυνατό πιο άνετη η διαβίωση σας στην ελεύθερη Κύπρο, επεσήμανε.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:39

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.