Αναταράξεις προκαλούν έρευνες της ΕΠΑ στον ΠΙΣ

Συνεχίζονται, και σήμερα οι έρευνες της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, στα γραφεία του ΠΙΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον ελήφθησαν αποφάσεις ή έγιναν ενέργειες που περιορίζουν τον ανταγωνισμό σε σχέση με τη συμμετοχή ή μη, μελών του ΠΙΣ, στο Γενικό Σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στο Τρίτο, η πρόεδρος της Επιτροπής, Λουκία Χριστοδούλου δήλωσε ότι η ΕΠΑ προέβη στον αιφνιδιαστικό έλεγχο, για να διαπιστώσει εάν ο Ιατρικός Σύλλογος, κάλεσε, προέτρεψε η συμβούλευσε μέλη του να μην συμμετάσχουν στο ΓεΣΥ.
Κληθείσα να απαντήσει κατά πόσον η Επιτροπή προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια ύστερα από καταγγελίες, η κυρία Χριστοδούλου αρκέστηκε να δηλώσει ότι το έναυσμα για τη διεξαγωγή της όποιας έρευνας, μπορεί να δοθεί από δημοσιεύματα ή ακόμη και από δηλώσεις που γίνονται.
Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι η διεξαγωγή της έρευνας δεν προδιαγράφει την ενοχή του οποιουδήποτε.


Έκπληξη προκάλεσε στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο, ο έλεγχος από πλευράς της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού.  
Μιλώντας, επίσης, στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, Χάρης Αρμεύτης δήλωσε ότι ο Σύλλογος πρεσβεύει τις ίδιες αρχές με αυτές της ΕΠΑ και τάσσεται υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού.
Σημείωσε, ακόμη, ότι ο ΠΙΣ προέτρεψε δημόσια, προ πέντε μηνών, τους γιατρούς να μην συμμετέχουν στο ΓεΣΥ και τόνισε πως οι αποφάσεις του είναι ξεκάθαρες και δημοσιευμένες και δεν πρόκειται να εντοπιστούν στα ντουλάπια που σφράγισε, χθες, η ΕΠΑ.
Αναφέρθηκε και στους γιατρούς οι οποίοι επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας, σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα ιδιωτικής ιατρικής αριθμοί αυτή τη στιγμή πέραν των 800 γιατρών.
Ο κύριος Αρμεύτης κατήγγειλε, τέλος, ότι γιατροί οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο ΓεΣΥ, ασκούν παράλληλα και ιδιωτική ιατρική, γεγονός το οποίο, όπως είπε, συνιστά παραβίαση των αρχών του συστήματος.

Για παγκόσμια πρωτοτυπία έκαμε λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος: αντί η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού να διερευνά το κρατικό μονοπώλιο του ΓεΣΥ, τόνισε, διερευνά τους ιδιώτες γιατρούς.  
Όποιος διαφωνεί με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη, επισήμανε, εισπράττει το μένος της και έρευνες διαφορών αρχών της Δημοκρατίας.  
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Παπαδόπουλος ανέφερε πως ο τρόπος και ο χρόνος διεξαγωγής της έρευνας από πλευράς της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, δημιουργεί ερωτηματικά, καθώς πραγματοποιείται λίγες μόνο ημέρες, μετά την έρευνα του Φόρου Εισοδήματος εναντίον των ιδιωτών γιατρών. Το γεγονός αυτό, σημείωσε, δημιουργεί ερωτηματικά, κατά πόσον επιδιώκεται ο εκφοβισμός της συγκεκριμένης επαγγελματικής ομάδας, επειδή διαφώνησε με την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Θα κριθεί εκ του αποτελέσματος η όποια έρευνα της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.
Ανέφερε, ακόμα, ότι όταν μια ανεξάρτητη αρχή κάνει έρευνα σε μια εταιρεία όλοι τάσσονται υπέρ, ενώ εκείνοι οι οποίοι τελούν υπό διερεύνηση αντιτίθενται σε αυτήν. Πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε την αυτονομία των ανεξάρτητων θεσμών, να επιτελούν το έργο το οποίο τους έχει ανατεθεί από την Πολιτεία, σημείωσε ο κύριος Λιλλήκας.
Ανέφερε, παράλληλα, ότι το ΓεΣΥ έχει διχάσει τον ιατρικό κόσμο και την πολιτική ηγεσία.  
Ο Γιώργος Λιλλήκας επανέλαβε ότι υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του Συστήματος και θα πρέπει οι αρμόδιοι να εργαστούν για την επίλυσή τους.


Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος, Γεωργία Ψαριά

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.