Συνάντηση ΠτΔ με τον Γ. Δ. της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να ενισχύσουμε την πολιτική συνοχή, ιδιαίτερα μεταξύ των τομέων της εργασίας, του εμπορίου και της οικονομίας, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο Επισκεπτών μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), Guy Ryder, σήμερα το πρωί στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.
Ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη διμερή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO),  Guy Ryder ήταν η κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο, οι σχέσεις ανάμεσα σε Κυβέρνηση και οργανώσεις των εργαζομένων και των εργοδοτών, οι συνεχείς μεταρρυθμίσεις, περιλαμβανομένου στον τομέα της εργασίας, που υλοποιούνται στην Κύπρο, αλλά και η παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό.
Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Προέδρου Αναστασιάδη στις εργασίες της Συνόδου της Οργάνωσης για την εκατονταετηρίδα της, παρέστησαν, επίσης, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Πρόδρομος Προδρόμου, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας στη Γενεύη Γιώργος Κασουλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντας.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Οργάνωσης.
Στο μήνυμα του στο Βιβλίο Επισκεπτών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι «η ιστορική Σύνοδος της εκατονταετηρίδας του ILO είναι περισσότερο από απλός εορτασμός για τη μακρά ιστορία και τα επιτεύγματα της Οργάνωσης. Αυτή η εκατονταετηρίδα είναι επίσης η ώρα για να σκεφτούμε την πορεία που πρέπει συλλογικά να χαράξουμε για το μέλλον της εργασίας».
Πρόσθεσε ότι εν «μέσω των αλλαγών πρέπει να επενδύσουμε στις ικανότητες των ανθρώπων ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις πραγματικές ευκαιρίες που προσφέρει η μελλοντική εργασία. Στην προσπάθεια αυτή, που συνδέεται στενά με την ατζέντα του 2030, πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη και να ενισχύσουμε την πολιτική συνοχή, ιδιαίτερα μεταξύ των τομέων της εργασίας, του εμπορίου και της οικονομίας».
                                                        
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:11

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.