Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %22 %315 %2019 %09:%Μαϊ

Έκτακτη σύσκεψη για ΑΗΚ συγκάλεσε ο ΠτΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε για σήμερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προκειμένου να τύχουν διαχείρισης τα καυτά ζητήματα, τα οποία απειλούν να τινάξουν στο αέρα τις εργασιακές σχέσεις στην ΑΗΚ. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πολίτης", στη συνάντηση θα παραστούν οι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού και της ΡΑΕΚ.

Στη βάση της απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου, οι συντεχνίες της Αρχής Ηλεκτρισμού ζητούν αποκατάσταση των μισθών τους αμέσως, και πριν από την εκδίκαση των εφέσεων τις οποίες κατέθεσε η Κυβέρνηση. Αξιώνουν, ακόμη, να διατηρηθούν τα υφιστάμενα ταμεία υγείας και να συνεχιστεί η συνεισφορά της εργοδοτικής πλευράς, μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκηνικό με το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Επιστημονικού Προσωπικού της Αρχής, Σώτος Σάββα επιβεβαίωσε ότι μετά την πρώτη απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου το Νοέμβριο του 2018, η ΑΗΚ προχώρησε, από τον περασμένο Μάρτιο, σε πλήρη αποκατάσταση των συντάξεων. Ως εκ τούτου, πρόσθεσε, μετά τις αποφάσεις του Μαρτίου, οι εργαζόμενοι επιθυμούν η Αρχή να πράξει το ίδιο και για τους εν ενεργεία εργαζομένους.
Ο κύριος Σάββα επιβεβαίωσε, παράλληλα, ότι από τον περασμένο μήνα, η Αρχή Ηλεκτρισμού, σταμάτησε να καταβάλει στο κράτος το ποσό που προκύπτει από τις αποκοπές στις απολαβές των εργαζομένων, κατακρατώντας τα χρήματα σε ειδικό ταμείο. Το γεγονός αυτός, υποστήριξε, αποδεικνύει ότι η Αρχή αναγνωρίζει την ανάγκη εφαρμογής των αποφάσεων του Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος