ΥΠΟΙΚ: Η προσπάθεια για την οικονομία πρέπει να είναι συνεχής

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα, από τον οίκο DBRS.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι εξέλιξη αυτή όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε εφησυχασμό επειδή αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια.

«Είχαμε πετύχει την επενδυτική βαθμίδα πριν από μερικούς μήνες, αυτή η θετική αξιολόγηση έχει επιβεβαιωθεί και είναι προφανώς μια εξέλιξη θετική, μας ικανοποιεί, δεν μας οδηγεί όμως στον εφησυχασμό επειδή αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει συνέχεια», επεσήμανε.

Όπως είπε, «υπάρχει ακόμη δρόμος που πρέπει να διανύσουμε και αν είναι κάτι θα με ανησυχούσε είναι το ενδεχόμενο να αποκτήσουν ξανά ρόλο και επιρροή αυτοί που μας είχαν οδηγήσει ευθύς εξαρχής στην οικονομική κατάρρευση».

Σχολιάζοντας επικρίσεις του ΑΚΕΛ προς το πρόσωπό του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η επιλογή του ΑΚΕΛ είναι η οδός του μηδενισμού και της άρνησης. «Είναι χρέος της Κυβέρνησης να δίνει απαντήσεις και θα δίνουμε απαντήσεις και θα θυμίζουμε στην ηγεσία του ΑΚΕΛ που είχαν οδηγήσει τη χώρα, που είχαν οδηγήσει την οικονομία μας σε συνθήκες κατάρρευσης, πως είχαν φέρει στο όριο της εξόδου από την ευρωζώνη και την Ε.Ε και που βρισκόμαστε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, μέσα από δύσκολες αποφάσεις σήμερα», ανέφερε.

Προφανώς η ηγεσία του ΑΚΕΛ, συνέχισε, «έχει πάθει αμνησία και νομίζει ότι την ίδια αμνησία έχουν πάθει και οι συμπολίτες μας, αλλά είμαι βέβαιος ότι πολύ καλά κατανοούν οι συμπολίτες μας από πού ξεκινήσαμε, που έχουμε οδηγηθεί σήμερα και που μπορούμε να φτάσουμε αν συνεχίσουμε και κρατήσουμε σταθερή την πορεία»

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες του ΑΚΕΛ ότι συμμετέχει στον προεκλογικό του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πράττει όπως και οι συνάδελφοι του Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ μέσα από τις πολιτικές τους ομάδες. "Συνεπώς και εγώ μέσω του ΔΗΣΥ, του οποίου είμαι στέλεχος και μέσω του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετέχω στον προεκλογικό και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικά να παραμείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια πορεία σταθερότητας παρά τις αδυναμίες είναι η προοπτική και για τη χώρα μας και για το σύνολο των κρατών μελών και θα σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του δογματισμού, της άρνησης που δεν μπορούν να μας οδηγήσουν πουθενά», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:38

Τελευταιες Ειδησεις

18 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
22:00
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
18:46
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Ο ισραηλινός στρατός εξουδετέρωσε τον διοικητή Εσωτερικής Ασφάλειας της Χαμάς
17:57
Καταθέτουν ενώπιον ανακριτών οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ
17:39
Διάσωση ατόμου στην περιοχή της Λεύκας - Είχε πέσει σε γκρεμό (ΒΙΝΤΕΟ)
17:33
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε περιοχές της Λευκωσίας - Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική
16:33
Τμήμα Μετεωρολογίας- 3ο Δελτίο Καιρού 18/3/2024
16:14
Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζει ότι η επικράτηση του Πούτιν στις εκλογές βασίστηκε στον εκφοβισμό
16:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.