Η Lavar Shipping ολοκλήρωσε το έργο της στο πλαίσιο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Λεβιάθαν»

Η κυπριακή εταιρεία Lavar Shipping, μέλος του ομίλου RPT, ολοκλήρωσε με πλήρη επιτυχία το έργο που της ανατέθηκε μέσω διεθνούς διαγωνισμού, για την παραλαβή, την επιθεώρηση, την αποθήκευση και την αποστολή αρμών και εξοπλισμού σωληνώσεων για το έργο ανάπτυξης του κοιτάσματος «Λεβιάθαν» του Ισραήλ (Leviathan Field Development).


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ομίλου, το έργο αφορούσε την παραλαβή στο λιμάνι της Λάρνακας περισσότερων από 45.000 σωληνώσεων μήκους 12,3 μέτρων και εξιδεικευμένων συνδέσμων σωληνώσεων με συνολικό βάρος άνω των 105.000 τόνων.

Όπως αναφέρεται, οι σωληνώσεις έφτασαν στην Κύπρο με δεκαπέντε ξεχωριστές παραδόσεις με πλοία που έφτασαν στην Κύπρο από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Αργεντινή. Εκφορτώθηκαν από τα πλοία, φορτώθηκαν σε φορτηγά και ρυμουλκούμενα τους και στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε εγκαταστάσεις επιθεώρησης της Lavar Shipping και από εκεί σε εγκαταστάσεις της Lavar Shipping που διαμορφώθηκαν με σκοπό τη συγκόλληση και την ετοιμασία των σωληνώσεων για μεταφορά και εγκατάσταση στο θαλάσσιο πεδίο ανάπτυξης του «Λεβιάθαν».

Η Lavar Shipping, σημειώνεται, είχε επίσης αναλάβει μέσω σύμβασης μετά από διεθνή διαγωνισμό, τον συντονισμό όλης της διαδικασίας για τη διαχείριση της άφιξης, παραλαβής, ελέγχου, ταξινόμησης, ετοιμασίας και συγκολλήσεων των σωληνώσεων στις βάσεις της στην ξηρά, όπως και όλου του εξοπλισμού και της αναγκαίας εφοδιαστικής αλυσίδας για την εξυπηρέτηση των εργασιών ανάπτυξης του κοιτάσματος σε κάθε στάδιο των εργασιών.

Το έργο εκπληρώθηκε εντός προϋπολογισμού, εντός χρονικού διαστήματος που συμφωνήθηκε και χωρίς να καταγραφεί κανένα συμβάν ασφάλειας και υγείας της εργασίας ή άλλο σχετικό, προστίθεται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου RPT, Ρηγίνο Τσάνο, επρόκειτο για μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτούσε τεχνογνωσία και εξελιγμένο εξοπλισμό, μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, αυστηρή προετοιμασία και σωστή εκτέλεση.

«Η Κύπρος πληροί όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να καταστεί ενεργειακός κόμβος, ειδικά εάν διασφαλιστεί η κατάλληλη υποδομή», τονίζει ο κ. Τσάνος και εκφράζει εξ ονόματος του Ομίλου RPT, ευχαριστίες και επαίνους, προς όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν για την επιτυχία του έργου, «που ταυτόχρονα προωθεί την Κύπρο ως αναδυόμενο ενεργειακό κόμβο σε μια εποχή όπου αναπτύσσεται σημαντική ενεργειακή υποδομή στην Ανατολική Μεσόγειο. Πράγματι, το Λιμάνι της Λάρνακας έχει αναδειχθεί ως καίριας σημασίας για την εκτέλεση αυτού του έργου».

«Ο όμιλος RPT έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα στον τομέα της εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, αναπτύσσοντας σημαντικές εταιρικές σχέσεις και δημιουργώντας πολύ ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον», καταλήγει ο Πρόεδρος του Ομίλου RPT, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:02

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.