Εξηγήσεις Δ. Συλλούρη για τη λίστα των ΜΕΔ

H λίστα με τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων που του απέστειλε η τέως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη ήταν χωρίς επεξεργασία, δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Παράλληλα, πρόσθεσε, είχε και τον χαρακτηρισμό απόρρητη, ως εκ τούτου δεν μπορούσε να τη δώσει στη δημοσιότητα,
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, ο κύριος Συλλούρης δήλωσε ότι εξέτασε τη λίστα και διαπίστωσε μεταξύ άλλων ότι περιλάμβανε την περίπτωση επιχειρηματία ο οποίος είχε περίπου 100 Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ενώ μία άλλη περίπτωση αφορούσε βουλευτή με Μη Εξυπηρετούμενο Δάνειο 2,500 χιλιάδων ευρώ.
Ανέφερε επίσης ότι στη συγκεκριμένη λίστα υπήρχε και όνομα ανθρώπου ο οποίος απεβίωσε.
"Αυτά τα παραδείγματα δίδουν την εικόνα της ποιότητας της εν λόγω λίστας", τόνισε ο κύριος Συλλούρης, προσθέτοντας ότι η υπευθυνότητά του δεν του επέτρεπε να δώσει τέτοια λίστα στη δημοσιότητα.
Ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε τεράστιες τις ευθύνες των εποπτικών αρχών και του χρηματο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της οικονομίας.
Έκαμε επίσης λόγο για προσπάθεια να στραφεί η προσοχή στους πολιτικούς για να μην αναδειχθούν οι ευθύνες των τραπεζών και των εποπτικών αρχών.
Ο κύριος Συλλούρης τόνισε ότι από Μέσα Ενημέρωσης δόθηκε η εντύπωση στην κοινωνία ότι στη λίστα περιλαμβάνονται 36 βουλευτές με Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, ενώ στην πραγματικότητα είναι λιγότεροι από έξι.
Ερωτηθείς εάν το θέμα έχει λήξει με την ενέργειά του να επιστρέψει τη λίστα, ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η υπόθεση όχι μόνο δεν κλείνει, αλλά τώρα ανοίγει.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:06

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.