Αντιπαράθεση για Γερμανικό Κέντρο στην Επ. Ελέγχου

Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Γενικού Ελεγκτή και των επικεφαλής του Γερμανικού Ογκολογικού  Κέντρου ξέσπασε στην επιτροπή Ελέγχου  της Βουλής.

Ο πρόεδρος του Γερμανικού Κέντρου Κίκης Καζαμίας, αναφερόμενος στο Οδυσσέα Μιχαηλίδη μίλησε για νοοτροπία αυτοπαρουσίασης ενός Ρομπέν των δασών, που νομίζει ότι είναι ο μόνος που εκπροσωπεί το δημόσιο συμφέρον.
Είπε ακόμη ότι ο  Γενικός Ελεγκτής ομολόγησε πως προκάλεσε καθυστέρηση με τις παράλογες απαιτήσεις του κατά την συνομολόγηση της σύμβασης του κράτους με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.
Αναφερόμενος σε έκθεση που  ετοίμασε ο Γενικός Ελεγκτής, στην οποία γίνεται αναφορά σε ενδεχόμενο ποινικό αδίκημα εκ μέρους του, ο κύριος Καζαμίας είπε ότι η αναφορά αφορούσε επιστολή που απέστειλε ο ίδιος στο συντονιστή της διαπραγματευτικής ομάδας για τη συνομολόγηση της σύμβασης, στην οποία ζητούσε επίσπευση της διαδικασίας έτσι ώστε να αρχίσει το Κέντρο να εξυπηρετεί καρκινοπαθείς. Επί τούτου, ανέφερε ότι το Κέντρο δεχόταν πιέσεις από ασθενείς και πρόσθεσε ότι σε μελέτη που έγινε για την ογκολογία στην Κύπρο με στοιχεία του 2011 αναφέρεται πως εάν οι ασθενείς της Λεμεσού και της Πάφου είχαν πρόσβαση σε θεραπεία όπως της Λευκωσίας, θα σώζονταν 25 ζωές το χρόνο. Είναι αυτά τα κενά που ήθελε να καλύψει και τελικά κάλυψε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο.
 Ο Γενικός Ελεγκτής  στις δηλώσεις του είπε ότι εκ μέρους του υπουργείου Υγείας έγινε άψογος χειρισμός του θέματος της σύμβασης με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο και πρόσθεσε ότι οι όποιες διαφορές προκύπτουν στην εφαρμογή της, μπορούν να επιλυθούν μέσα από τις πρόνοιες που περιλαμβάνονται. Είπε ότι η διαφορά που έχει προκύψει αφορά ένα συγκεκριμένο είδος ακτινοθεραπείας για το οποίο το Κέντρο επιθυμεί να πληρώνεται ανά συνεδρία και όχι ανά περιστατικό.
Ο Γενικός Ελεγκτής, αναφέρθηκε επίσης στο Ογκολογικό Κέντρο της  Τράπεζας Κύπρου. Είπε ότι για πολλά χρόνια εργαστήριο υπερχρέωνε το Κέντρο για υπηρεσίες που όπως διαπιστώθηκε το πραγματικό κόστος ήταν λιγότερο από το μισό της χρέωσης. Η ετήσια χρέωση κυμαινόταν από το 1,3 μέχρι 1,5 εκατομμύρια ευρώ.
Η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε ότι η σύμβαση με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο είναι σε τροχιά ανανέωσης και διαβεβαίωσε ότι τόσο το Κέντρο αυτό όσο και το Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου θα είναι στο ΓΕΣΥ.

Σύνταξη: Νίκος Σχίζας

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.