Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %16 %437 %2019 %12:%Απρ

Γεωργιάδης - Ηροδότου:Σε νέα βάση η συνεργασία ΥΠΟΙΚ – ΚΤΚ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διαβεβαιώσεις για συστηματική και τακτική συνεργασία μεταξύ της Κυβέρνησης, του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την περαιτέρω διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, έδωσαν από κοινού ο αρμόδιος Υπουργός Χάρης Γεωργιάδης και ο νέος Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Ο κ. Ηροδότου συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Οικονομικών, σε μια συνάντηση, η οποία δεν ήταν εθιμοτυπική αλλά μια «ουσιαστική συνάντηση εργασίας», όπως ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η συνεργασία «μπαίνει σε νέα βάση».

«Το σημαντικότερο που έχουμε αποφασίσει είναι πως αυτή η συνεργασία θα είναι συστηματική, θα είναι συνεχής, προφανώς έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος στο τραπεζικό σύστημα τα τελευταία χρόνια, όμως υπάρχει δουλειά να γίνει και σε αυτό το πλαίσιο θεωρούμε πως η θεσμική συνεργασία της ΚΤΚ με την Κυβέρνηση, το ΥΠΟΙΚ, είναι απαραίτητη», είπε.

Στις δικές του δηλώσεις, ο κ. Ηροδότου είπε πως στο πλαίσιο της συνέχισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας η συνεργασία με την εκτελεστική εξουσία είναι επιβεβλημένη, ενώ προανήγγειλε την πραγματοποίηση συναντήσεων και με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, λέγοντας πως θα υπάρχει επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα.

Η επικοινωνία δεν επηρεάζει την ανεξαρτησία της ΚΤΚ, η απομόνωση δεν βοηθά, είπε.

Σύντομα εξελίξεις για νέα έκδοση ομολόγου

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γεωργιάδης επιβεβαίωσε εμμέσως δημοσιεύματα που φέρουν την Κύπρο να εξετάζει το ενδεχόμενο νέας εξόδου στις αγορές και αποπληρωμή μέρους του ρωσικού δανείου.

«Εξετάζεται το ενδεχόμενο και πιθανώς πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προβούμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Είναι γεγονός ότι τα δεδομένα στις διεθνείς αγορές είναι εξαιρετικά θετικά και αυτό μας δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες τις οποίες αξιολογούμε και δεν θα διστάσουμε να αξιοποιήσουμε. Βασικός σκοπός είναι η πραγματοποίηση κινήσεων που θωρακίζουν ακόμη περισσότερο την κυπριακή οικονομία», δήλωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ