Πολιτική Αεροπορία: στρεβλώσεις καταγγέλλει ο Γ.Ε.

Στρεβλώσεις στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Παρουσιάζοντας την έκθεση του για το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εργάζονται μία ώρα και ξεκουράζονται μία, αφού την πρώτη και τελευταία ώρα δεν εργάζονται. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε, οι ελεγκτές εργάζονται δύο ώρες και ξεκουράζονται μισή.
Ο Γενικός Ελεγκτής, ανέφερε, ότι εάν άλλαζε το σύστημα βάρδιας θα υπήρχε εξοικονόμηση 35%, προσθέτοντας ότι κύρια αιτία της στρέβλωσης, είναι η ισχυρή αντίσταση των συντεχνιών.
Απαντώντας, η υπουργός Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου, είπε ότι τα προβλήματα και οι στρεβλώσεις, αναμένεται να αντιμετωπιστούν με την ίδρυση εταιρίας ιδιωτικού δικαίου, με μοναδικό μέτοχο το κράτος και έλεγχο από το Γενικό Ελεγκτή.
Σοβαρό ζήτημα αποτελεί και η υποστελέχωση της μονάδας ασφάλειας πτήσεων, η οποία ελέγχει τις αεροπορικές εταιρίες, το προσωπικό και τα αεροσκάφη.   
Η υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι προωθούνται οι διαδικασίες και σε δύο χρόνια θα λειτουργήσει μονάδα ασφάλειας πτήσεων στην Κύπρο, ενώ δρομολογούνται και οι διαδικασίες για αγορά νέου συστήματος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.
Η Διευθύντρια του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας Παναγιώτα Δημητρίου, ανέφερε ότι αιτία της δυστοκίας εξεύρεσης μόνιμου προσωπικού, είναι οι μισθοί, αφού η κλίμακα Α13 η οποία προσφέρεται, είναι πολύ πιο χαμηλή, σε σχέση με τα χρήματα τα οποία προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρίες.

Σύνταξη: Ρόνα Μιχαηλίδου
Πηγή: Παναγιώτης Καπαρής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.